Δήμος Τρικκαίων

Άλλες 94 δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα Τρίκαλα στο πρ. στρατόπεδο «Παπαστάθη»

31 Αυγούστου 2023

Λειτουργεί από σήμερα, τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2023, ο ανακαινισμένος δημοτικός χώρος στάθμευσης στο πρώην στρατόπεδο «Παπαστάθη». Άλλες 94 δωρεάν θέσεις αποδίδονται στους οδηγούς, αυξάνοντας κατά πολύ τις ελεύθερες και οργανωμένες θέσεις σε όλη την πόλη.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επισκέφθηκε τον χώρο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τη δουλειά που έγινε από την αρμόδια δημοτική εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ, που έχει την ευθύνη για τους χώρους στάθμευσης και συνολικά για τη στάθμευση στα Τρίκαλα.
Ο κ. Σακκάς τόνισε ότι «φροντίζουμε για το ζήτημα της στάθμευσης συνολικά, με λύσεις στο κέντρο βάσει του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, αλλά και με χώρους ανακαινισμένους και οργανωμένους, περιμετρικά του κέντρου. Δίνουμε δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης, λύσαμε πολλά ζητήματα με την Ελεγχόμενη Στάθμευση, παρέχουμε τα δωρεάν ποδήλατα από το InfoPoint στην κεντρική πλατεία και συνεχίζουμε την κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων. Ουσιαστικά με ένα πλέγμα λύσεων και παρεμβάσεων δημιουργούμε συνθήκες για πιο βιώσιμη κίνηση στην πόλη».

Ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας Γιώργος Ζιώγας έκανε λόγο για μια ακόμη παρέμβαση στους χώρους στάθμευσης. Υπενθύμισε τα 3 νέα πάρκινγκ που δημιουργήθηκαν, στο Ε ΚΑΠΗ (80 θέσεις), στην οδό Θεμιστοκλέους (24 θέσεις) και στην οδό Ζάππα (35 θέσεις), την αναμόρφωση στο Φρούριο (33 θέσεις) κιαι τη συνολική προσπάθεια να αποδοθούν χώροι στους πολίτες.
Το πάρκινγκ στο «Παπαστάθη» λειτουργεί δωρεάν για επιβατικά και ημιφορτηγά, 24 ώρες το 24ωρο, είναι φωτιζόμενο, διαθέτει 2 θέσεις ΑμεΑ και υποδομή για 2 ηλεκτρικά οχήματα

Επίσης, ισχύουν οι γνωστοί κανόνες, όπως ισχύουν για όλους του ανοιχτούς, δωρεάν χώρους στάθμευσης:

– Μέγιστος χρόνος παραμονής 7 οχημάτων ημέρες

– Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη οχημάτων (με ή χωρίς πινακίδες) ή παρελκομένων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, τα εγκαταλειμμένα οχήματα ή παρελκόμενα θα απομακρύνονται

– Μέγιστο ύψος εξυπηρετούμενων οχημάτων 3 μέτρα

– Δεν επιτρέπεται η χρήση του χώρου σε βαρέα οχήματα.

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε ότι η δημοτική εταιρεία μερίμνησε για τον καλλωπισμό του χώρου μπροστά από το πάρκινγκ, επί της οδού Β. Τσιτσάνη, όπου τοποθετήθηκε και στάση για λεωφορεία. Σύντομα ολοκληρώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες περιμετρικά του χώρου, με το πράσινο και την ύδρευση. Ο χώρος αυτός, μάλιστα, αναδομήθηκε με βάση και μια παλιότερη ιδέα που είχε εκφράσει δημοσίως ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδ. Σπανός, ο οποίος επίσης παρέστη στην έναρξη λειτουργίας του πάρκινγκ. Από τη δημοτική αρχή παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τάκης Παζαΐτης και Φ. Ρόμπος, καθώς και ο διευθυντής της «Αστική Ανάπτυξη» κ. Χρ. Γούλας.

Από το γραφείο Τύπου