Δήμος Τρικκαίων

Αλλος για τη βάρκα μας!

26 Απριλίου 2016
Βάρκες στον Ληθαίο ποταμό! Για όλους, με δωρεάν είσοδο αυτό το διάστημα, για εξερεύνηση και για να έρθουν όλοι πιο κοντά στη φύση! Η υπόσχεση υλοποιήθηκε και από τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, η περιήγηση ξεκίνησε, για τρικαλινούς και επισκέπτες.

Η διαδρομή γίνεται για περίπου 600 μέτρα: από τη γέφυρα Ασκληπιού μέχρι τη γέφυρα Γούρνας. Στο διάστημα των 15 περίπου λεπτών, ο κάθε… βαρκάρης, θα απολαμβάνει τη φύση και τα Τρίκαλα μέσα από το ποτάμι, για πρώτη φορά! Ο Δήμος Τρικκαίων έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές, ασφάλειας, προστασίας κ.α.) και οι βάρκες είναι έτοιμες να ταξιδέψουν τον καθένα σε μια όμορφη βόλτα.
Συνολικά θα υπάρχουν 5 βάρκες. Στις μικρού μεγέθους θα επιβαίνουν δύο ενήλικες ή ένας ενήλικας και δύο παιδιά, ενώ στις μεγάλες, 4 ενήλικες. Έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, υπάρχει προσωπικό που θα δίνει οδηγίες και θα διευκολύνει τη μετεπιβίβαση, ενώ υπάρχει και προστατευτικό πλέγμα για τα μικρά παιδιά.
Οι βάρκες θα ξεκινούν από το ύψος της εγκατάστασης – προβλήτα που στήθηκε στις όχθες του Ληθαίου, στην οδό Αμαλίας, στο ύψος της πίσω εισόδου του ταχυδρομείου. Η δωρεάν δράση θα διεξάγεται δωρεάν σε αυτή τη φάση, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η κάθε βαρκάδα θα διαρκεί 15 λεπτά και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.