Δήμος Τρικκαίων

Άμεση ανάγκη για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων

17 Ιουλίου 2015

Άμεση εποπτεία των μεγάλων αναγκών σε προϊόντα που προσφέρονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Επισκεπτόμενος τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή του Δήμου (που έχει πλέον συγχωνευθεί με ανάλογη δράση στο πρόγραμμα «Συνεισφέρω», με υλοποιητή τη «Συνειρμός» ακμε), ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Σε πρώτη φάση, διαπίστωσε ότι υφίσταται έλλειψη ειδών, κυρίων τροφίμων. Για τον λόγο αυτό, γίνεται έκκληση στους τρικαλινούς, ειδικά αυτή τη θερινή περίοδο, να συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα που οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Τα είδη αυτά είναι πρωτίστως και κυρίως:

  • Όσπρια
  • Ρύζι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Αλεύρι

Επίσης, είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με:

  • Απορρυπαντικά σε σκόνη
  • Απορρυπαντικά πιάτων
  • Σαμπουάν
  • Σαπούνια

Ο κ. Παπαστεργίου συνεχάρη το προσωπικό που άοκνα προσφέρει εργασία στο Κοινωνικό παντοπωλείο, επισημαίνοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ταυτοχρόνως, διαπίστωσε από κοντά, παρόντος και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστου Αναστασίου, τη δουλειά που γίνεται και τον τρόπο διανομής των τροφίμων.

Σημειώνεται ότι μεγάλη προσφορά γίνεται και στα ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί στη λαϊκή αγορά. Σε αυτά, συμπολίτες εναποθέτουν διάφορα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται στους οικονομικώς αδύναμους συμπολίτες μας, μέσω επίσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εκτός, βεβαίως, από τη προσφορά των ιδιωτών, μεγάλη είναι και η σημασία της προσφοράς πολλών ιδιοκτητών τοπικών επιχειρήσεων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν στην ενίσχυση άπορων τρικαλινών. Η προσφορά αυτή έχει δύο πτυχές: τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή τη συμμετοχή στο γεύμα που προσφέρεται στην έτερη δράση, της παροχής συσσιτίου στο πλαίσιο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας.

Ο Δήμος Τρικκαίων, ενισχύοντας αυτές τις δομές, με σαφές το αίσθημα αλληλεγγύης και ουσιαστική την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης, συνεχίζει να ενεργοποιεί κάθε τρικαλινό, κάθε επιχειρηματία. Η αλληλεγγύη δεν είναι μια αδιάφορη διαδικασία, αλλά μια πράξη που υλοποιείται στο πεδίο της πραγματικής ζωής. Και σε αυτή τη διαδικασία καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε.

ΣΗΜ.: Όποιος επιθυμεί να προσφέρει προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, μπορεί να το επισκέπτεται ή να τηλεφωνεί στο 24310-26880, προκειμένου το προσωπικό να τα παραλάβει από τον χώρο του.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, (στη διασταύρωση της οδού Μυροφύλλου με τον περιφερειακό Ιωαννίνων), από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα.