Δήμος Τρικκαίων

Ανακαλύπτοντας τα ταλαντούχα παιδιά στα Τρίκαλα

13 Νοεμβρίου 2018
Εξετάσεις για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece στα Τρίκαλα 8 Δεκεμβρίου 2018 - Απευθύνεται σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

 

Ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις για τα ταλαντούχα –  χαρισματικά παιδιά φιλοξενεί και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά υλοποίησης των ειδικά σχεδιασμένων εξετάσεις από τo CTY Greece. Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece προσφέρει σε μαθητές που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για τη μάθηση τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους τις δυνατότητές τους.
Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται: «Θέλετε να ανακαλύψετε τις δυνατότητες του παιδιού σας;  Ίσως διάβαζε ή έκανε πολλαπλασιασμούς προτού  διδαχτεί τον τρόπο  ή επεδείκνυε  ξεχωριστές ακαδημαϊκές δεξιότητες που το κάνουν να διαφέρει από τα άλλα παιδιά στην τάξη του; Διαπιστώστε αυτές τις δυνατότητές του παιδιού σας μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις μας και γνωρίστε τον κόσμο του CTY Greece».

Τι είναι

Σύμφωνα με τα στοιχεία «Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Κάθε χρόνο εξασφαλίζει από τους υποστηρικτές του σημαντικό αριθμό υποτροφιών – συγκεκριμένα το 2018 χορηγήθηκαν 206 υποτροφίες σε μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα του CTY Greece (προγράμματα Σαββατοκύριακου,Online και Θερινά) μετά από την επιτυχία τους  στα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για να ανιχνεύουν την αντιληπτική ικανότητα ή την χωρική αντίληψη μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές δυνατότητες. Τα συγκεκριμένα τεστ δεν απαιτούν προετοιμασία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el/ex ams».

Το CTY Greece πραγματοποίησε τα τελευταία πέντε χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 17 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα στις 8 Δεκεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625,  2310398253, e-mail: [email protected]

 

Από το γραφείο Τύπου