Δήμος Τρικκαίων

Ανακατασκευάστηκε όχημα για τα κλαδιά και την καθαριότητα

22 Οκτωβρίου 2021

Ένα «νέο» όχημα απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων. Η λέξη στα εισαγωγικά, καθώς το όχημα υπήρχε από το 2010, αλλά οι βλάβες το εμπόδιζαν να κινηθεί. Πλέον, 11 χρόνια μετά, θα χρησιμοποιηθεί για τις εναποθέσεις κλαδιών.
Ως γνωστόν, μέχρι τώρα πολλά κλαδιά εναποτίθενται από δημότες σε κάδους απορριμμάτων, δυσχεραίνοντας την αποκομιδή τους. Το συγκεκριμένο όχημα θα χρησιμοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα, αφού ανακατασκευάστηκε και αφού ο Δήμος προμηθεύτηκε δύο καρότσες. Με το σύστημα γάντζων που διαθέτει, θα αφήνει τις καρότσες σε συνοικίες της πόλης, προκειμένου σε αυτές να εναποθέτουν οι κάτοικοι τα κλαδιά.
Επίσης, μια δεύτερη λειτουργία του οχήματος θα αφορά τη χρήση του ως ανατρεπόμενου φορτηγού, για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας αναφέρθηκε με έμφαση στην ενίσχυση του στόλου οχημάτων στην υπηρεσία καθαριότητας την τελευταία διετία: «με αγορά νέων και με ανακατασκευή παλιότερων οχημάτων, ο Δήμος μας προσπαθεί συνεχώς για καθαρή “γειτονιά, όμορφη πόλη”».

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης