Δήμος Τρικκαίων

Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές των Τρικάλων για το προσφυγικό

2 Μαρτίου 2016

Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος ,

που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει…

 (απόσπασμα από το ποίημα «μετανάστες» του Μπρεχτ)

 

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες, του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος που έρχεται στην χώρα μας. Γινόμαστε μάρτυρες ενός λαού που ξεκληρίζεται λόγω του άδικου πολέμου που βιώνουν.

Η Κομμουνιστική Νεολαία από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυη απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μαζί μας. Προσπάθησε να οργανώσει την αλληλεγγύη ίσου προς ίσου, μαθητή προς μαθητή, εργαζόμενου προς εργαζόμενου. Ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι άδικος για όλους τους λαούς, εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος. Στηρίζει ουσιαστικά, όπως και οι προηγούμενες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, κάτι που επιβεβαιώνει και το «κόκκινο χαλί» στη ΝΑΤΟική δράση στο Αιγαίο.

Για να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να σταματήσει ο ίδιος ο πόλεμος. Για αυτό λοιπόν καλούμε όλη την νεολαία να απαιτήσει τα εξής : να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία και αλλού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.     Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές φρεγάτες από το Αιγαίο.

Η πάλη της νεολαίας και όλου των λαού έχουν κοινή ρίζα …

Η ίδια η ζωή μας επιδεινώνεται μέρα με την μέρα από στα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι υποστηριχτές της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Επιχειρηματικοί Όμιλοι). Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας δεν πρέπει να δεχτούν να περάσουν τα μέτρα που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα δυσκολότερη. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς! Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα τους!

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα των αγροτών μας δείχνουν τον δρόμο.

Μαθητή – τρια , μην σκύβεις το κεφάλι. Μην βάζεις στα όνειρα σου ταφόπλακα…

Η ΚΝΕ σε καλεί σε αγωνιστική στάση ζωής! Κάνε κάθε μέρα της ζωής αγώνα, μην αφήνεις άλλοι να αποφασίζουν για το δικό σου μέλλον. Διεκδίκησε συλλογικά τα δικαιώματα σου! Δυνάμωσε την αλληλεγγύη σου τόσο απέναντι στους πρόσφυγες, όσο απέναντι και στον συμμαθητή σου που έχετε κοινά προβλήματα, που έχετε τα ίδια όνειρα και κοινό αντίπαλο το ίδιο το σάπιο σύστημα, τον καπιταλισμό που τα δημιουργεί.

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

02/3/2016