Δήμος Τρικκαίων

Ανοίγει το Κολυμβητήριο Τρικάλων

24 Οκτωβρίου 2017
 Ένα μεγάλο αθλητικό έργο ολοκληρώνεται σταδιακά

Ένα μεγάλο έργο για τον αθλητισμό στον Δήμο Τρικκαίων ολοκληρώνεται σταδιακά. Από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ανοίγει η πισίνα του Κολυμβητηρίου Τρικάλων και παραδίδεται στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης τοποθετούνταν οι διαδρομές και από το πρωί της Τετάρτης η πισίνα θα είναι έτοιμη προς χρήση.

Μέχρι τώρα  οι εργασίες αφορούσαν στο εσωτερικό της πισίνας, σε σχέση με καθαρισμό, αντικατάσταση πλακιδίων, χλωρίωση, εγκατάσταση νέων υλικών, όπου χρειαζόταν. Αναμένονται ακόμη οι νέοι, σύγχρονοι βατήρες, ώστε η πισίνα να λειτουργεί πλήρως.

Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων φροντίζει για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών, όπως στα αποδυτήρια και στον χώρο γύρω από την πισίνα. Επομένως, ζητείται η κατανόηση και η συνεργασία των αθλουμένων, αφού για κάποιο διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενδέχεται να υπάρχουν ανακατατάξεις στον τρόπο λειτουργίας της πισίνας.

Ετσι ο Δήμος Τρικκαίων φέρνει σε πέρας ένα κρίσιμο και ζωτικό αθλητικό έργο, αφού το συγκεκριμένο Κολυμβητήριο εξυπηρετεί εκατοντάδες τρικαλινούς και τρικαλινές σε τόσο μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα.

Το έργο ήταν από την πρώτη στιγμή μια βασική επιδίωξη του Δήμου Τρικκαίων. Ετσι, αφού ολοκληρώθηκε η εκπόνηση των μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και την υποβολή τους στον τ. υφυπουργό Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή, με τη συνδρομή του έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 393.000.000 περίπου. Μετά τη μακρά διαδικασία των μελετών και διαγωνισμών, υπό τη διοίκηση του νυν υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη ξεκίνησε η διάθεση των πιστώσεων για την εκτέλεση του έργου από την κοινοπραξία «Κατσιάβας Χρήστος κ. ΣΙΑ ΟΕ – Σταμάτης Δημήτριος» με ποσό (μετά την έκπτωση 55,94%) 173.413,17€ με ΦΠΑ.

Από το γραφείο Τύπου