Δήμος Τρικκαίων

Ανοίγουν τα σχολεία στον Δ. Τρικκαίων – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι

4 Μαρτίου 2021

Χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στη στατικότητα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα διδακτήρια και τις δομές πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 θα είναι ανοιχτές ΟΛΕΣ οι δομές εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων, ιδιωτικές και δημόσιες. Συγκεκριμένα, ανοίγουν:


– Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί
– Νηπιαγωγεία
– Δημοτικά Σχολεία
– Γυμνάσια
– το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Ως γνωστόν, τα Λύκεια θα λειτουργήσουν, βάσει των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι έλεγχοι

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν πολύ νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου και την Πέμπτη 4 Μαρτίου ανέλαβαν εργασία 7 κλιμάκια με 14 μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 έλεγχοι – αυτοψίες (π.χ. για αποκάλυψη ρωγμών σε αρμούς διαστολής) σε όλες τις μονάδες εκπαίδευσης και τις δομές πρόνοιας, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στατικότητας. Σε συνεννόηση με διευθυντές/τριες, τις αμέσως επόμενες ημέρες αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία, άλλα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε ιδιωτικά κτήρια, με βάση τα αιτήματα που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων. Ο αριθμός τηλεφώνου 2431020000, δηλαδή η Τηλεφωνική Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών, συνεχίζει να λειτουργεί για τα αιτήματα αλλά και για όσους/όσες επιθυμούν να δηλώσουν πιθανή ζημιά από τον σεισμό.

Από το γραφείο Τύπου