Δήμος Τρικκαίων

Απελευθερώθηκε και ο ποδηλατόδρομος της Κονδύλη

6 Οκτωβρίου 2016
Συνεχίζει την απελευθέρωση των ποδηλατοδρόμων ο Δήμος Τρικκαίων. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στον ποδηλατοδρόμο της οδού Κονδύλη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται και αυτός κανονικά πλέον από τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούσαν στην τοποθέτηση εμποδίων (κολωνάκια) στις διασταυρώσεις του ποδηλατοδρόμου με τις κάθετες στην Κονδύλη οδούς. Ετσι, αποτρέπεται οριστικά η παράνομη στάθμευση οχημάτων κάθε είδους επάνω στον ποδηλατόδρομο και αυτός χρησιμοποιείται πια από τους κανονικούς του χρήστες, τους χιλιάδες τρικαλινούς ποδηλάτες. Ταυτοχρόνως, έγινε και διαγράμμιση στον ίδιο ποδηλατόδρομο, χωρίζοντάς τον στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του, όπως προβλέπεται. Υπενθυμίζεται ότι η κόκκινη διαγράμμιση στην οδό Κονδύλη αφορά στα ποδήλατα, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος είναι πεζοδρόμιο και  όχι πεζόδρομος, όπως έχει θεωρηθεί ότι είναι. Αυτό σημαίνει ότι ισχύουν και σε αυτό το σημείο οι διατάξεις για τα πεζοδρόμια, με βάση την Κανονιστική Διάταξη για τους κοινόχρηστους χώρους.
Με τις ενέργειες αυτές, πάντως, η πρωτεύουσα του ποδηλάτου εξασφαλίζει τη συνεχή αύξηση των  ποδηλατοδρόμων, που είτε υπήρχαν είτε δημιουργήθηκαν τώρα. Τα Τρίκαλα αποκτούν το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα, σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον, βάζοντας γερά θεμέλια για την πραγματική βιώσιμη κινητικότητα.

 

Από το γραφείο Τύπου

kolonakia2 kolonakia1