Δήμος Τρικκαίων

Αποχέτευση σε άλλες δύο συνοικίες των Τρικάλων

18 Σεπτεμβρίου 2019
Αρχίζει η διαδικασία για το δίκτυο ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος

Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει ένα πολύ μεγάλο έργο για τα Τρίκαλα: την αποχέτευση όλης της πόλης και των οικισμών της, που εδώ και χρόνια παρέμεναν σε συνθήκες μη σύγχρονες για τα λύματα και το δίκτυο ακαθάρτων. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 το ΔΣ της ΔΕΥΑΤ ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων».

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων. Η μελέτη αφορά στην αποχέτευση των λυμάτων σχεδόν στο σύνολο των εν λόγω περιοχών, δηλαδή στις περιοχές δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων.

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αγωγών βαρύτητας σε μήκος σχεδόν 9 χλμ. (8.716 μ. για την ακρίβεια), καθώς και η κατασκευή συνολικά 209 φρεατίων ακαθάρτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.640.000€ πλέον Φ.Π.Α.

Μετά την έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, το έργο θα αναρτηθεί για δημοπράτηση.

Με τον τρόπο αυτόν η ΔΕΥΑΤ ολοκληρώνει μια προσπάθεια που μέσα σε σχεδόν 5 χρόνια έλυσε θέματα αποχέτευσης περιφερειακά της πόλης: Ριζαριό, Σωτήρα, Πυργετός, Αμπελάκια – Φλαμούλι, Κηπάκι και, πλέον περιοχή εργοστασίου Γάλακτος – Πάσχου.

Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του, με το έργο για την ανάπλαση της οδού Καρδίτσης, που σύντομα θα τεθεί προς δημοπράτηση, βελτιώνει και την είσοδο της πόλης από τον νότο αισθητικά και λειτουργικά, αλλά και τη ζωή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή.

Από το γραφείο Τύπου