Δήμος Τρικκαίων

Αποκτά αποχέτευση το Ριζαριό, μετά από χρόνια καθυστερήσεων

15 Απριλίου 2016
Λύση για την αποχέτευση σε μεγάλο τμήμα του οικισμού του Ριζαριού, δίνει από σήμερα η ΔΕΥΑΤ. Ένα έργο που επί 10 περίπου χρόνια παρέμενε ανενεργό, πλέον αποδίδεται στους κατοίκους. Από σήμερα, άρχισαν οι εργασίας για τη σύνδεση του αντλιοστασίου του οικισμού, με το ήδη κατασκευασμένο δίκτυο ακαθάρτων. Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται

το φρεάτιο, προκειμένου να τοποθετηθεί η εσχάρα συλλογής των στερών αποβλήτων, παραπλεύρως του υφισταμένου αντλιοστασίου ΑΡ1 στον οικισμό.
Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν – μετά από τόσα χρόνια – να αποχετευθούν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης μας, τα λύματα από τα ακίνητα που είναι ήδη συνδεδεμένα με αυτόν. Σε πρώτη φάση, το συγκεκριμένο έργο αφορά περί τις 200 κατοικίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σ 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΤ κ. Σωτ. Σακκάς, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις υπόλοιπες οικίες του οικισμού. Με αυτόν, θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες για τις εναπομείνασες οικιες, βάζοντας οριστικό τέλος στην ανυπαρξία αποχέτευσης.

 

Από το γραφείο Τύπου

DEYAT RIZARIO2