Δήμος Τρικκαίων

Αρχή έργων για το Αθλητικό Πάρκο Σωτήρας

9 Ιανουαρίου 2018
Προσωρινός μειοδότης για τον περιπατητικό διάδρομο στον «δεύτερο Αη Γιώργη» των Τρικάλων

Με γοργά βήματα προχωρά η διαδικασία για τη δημιουργία νέου πάρκου άθλησης και αναψυχής στη Σωτήρα. Ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει περισσότερους χώρους για την άθληση των πολιτών, δημιουργώντας ένα «δεύτερο πάρκο Αη Γιώργη» στα δυτικά.
Σε σχεδόν ίση έκταση με το πάρκο Αη Γιώργη, με ένα τμήμα της να έχει δοθεί – για πρώτη φορά – στον ερασιτέχνη ΑΟΤ, ξεδιπλώνεται ολόκληρος σχεδιασμός για δημιουργία χώρων άθλησης, αναψυχής, ξεκούρασης των πολιτών.
Το πρώτο βήμα έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, όταν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το έργο «ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΩΤΗΡΑΣ», προϋπολογισμού 120.000 € από χρήματα του Δήμου Τρικκαίων.
Αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης, αλλά απομένουν οι σχετικές διαδικασίες και οι έλεγχοι, μέχρι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Πάντως σε σύντομο διάστημα ο Δήμος Τρικκαίων θα είναι έτοιμος να αρχίσει την υλοποίηση του διαδρόμου. Αυτός θα είναι συνολικού μήκους περίπου 1000 μέτρων και πλάτους 1,80 μ. Μέρος της περιπατητικής διαδρομής κατασκευάζεται παράλληλα με τμήμα της περίφραξης του αθλητικού πάρκου ενώ ο υπόλοιπος διάδρομος διαμορφώνεται εντός του υφιστάμενου χώρου αναψυχής.
Οι απαιτούμενες εργασίες αφορούν σε εκσκαφές και σε επιχώσεις, για τη δημιουργία αρχικής εξυγιαντικής στρώσης περίπου 13 εκατοστών και τελικής στρώσης από έγχρωμο υλικό, ταιριασρτό μες το φυσικό περιβάλλον, πάχους 10 εκατοστών. Ο διάδρομος θα εγκιβωτιστεί αμφίπλευρα με κράσπεδο κήπου, ενώ φυσικά θα φωτιστεί με τα κατάλληλα φωτιστικά σώματα.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες προβλέψεις του Δήμου, δηλαδή για τη δημιουργία:

  • Ενός τέταρτου γηπέδου ποδοσφαίρου για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για όσους το επιθυμούν.
  • Δύο γηπέδων μπάσκετ
  • Δύο γηπέδων τένις
  • Χώρων αποδυτηρίων

Με τον τρόπο αυτόν, τα δωρεάν προγράμματα άθλησης που ήδη υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων (πληροφορίες στο 2431353518), αλλά και ο κάθε πολίτης, θα μπορεί να αθλείται, να ξεκουράζεται, να βρίσκεται πιο κοντά στη φύση και σε αθλητικές δραστηριότητες.

Από το γραφείο Τύπου