Δήμος Τρικκαίων

Αρχίζει ο δεύτερος χρόνος επιμόρφωσης για το Λακρός

20 Σεπτεμβρίου 2018
Σε Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη

 

Η τέταρτη περίοδος προπονήσεων λακρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι πλέον γεγονός!

Ύστερα από τρεις διαφορετικές χρονικά επιμορφώσεις πάνω στο καινούριο αυτό άθλημα που αγκάλιασε η πόλη μας και όχι μόνο, ήρθε ο καιρός πια να «ανοίξουμε τα φτερά μας».

Μετά από την απίστευτη καλοκαιρινή εμπειρία που προσέφερε η Ελληνική Ομοσπονδία Λακρός σε δύο κορίτσια προκειμένου να μεταβούν στην Αμερική και να προπονηθούν εντατικά για τρεις εβδομάδες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα κορίτσια αυτά θα βοηθήσουν στη διάδοση του αθλήματος, η μία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αφού ανήκει στο δυναμικό του σχολείου Ανατόλια και η δεύτερη στη δική μας περιοχή της Θεσσαλίας, διότι αναφερόμαστε στην απόφοιτη πλέον, πρώην μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης», Ελένη Τσιάντα. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που φιλοξενήθηκαν από την οικογένεια Samaras στην Αμερική, και τα δύο κορίτσια: η Παναγιώτα Κωνσταντίνου και η  Ελένη Τσιάντα παρακολούθησαν καθημερινές προπονήσεις με αμερικανικές ομάδες της CCLAX του Maryland State, έλαβαν μέρος σε τρία τουρνουά λακρός, αρχικά στην πολιτεία Delaware, κατόπιν στην Virginia και συγκεκριμένα στην πόλη Richmond, και τέλος στην περιοχή του Maryland State, όπου και διέμεναν. Εξάλλου στην πόλη  Annapolis έλαβαν χώρα διεθνείς αγώνες με τις εφηβικές και γυναικείες ομάδες κάτω των 19 της Αγγλίας, οι οποίες αποτελούν παγκόσμια δύναμη στο άθλημα του λακρός! Έχοντας λοιπόν στη «βαλίτσα» τους τέτοια εφόδια, τα δύο κορίτσια ανυπομονούν να διδάξουν την τεχνική που απέκτησαν και να αποδείξουν ότι ο σχηματισμός ελληνικής γυναικείας ομάδας λακρός δεν απέχει «έτη φωτός» από την υλοποίησή του!

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η Synapse Sports υπήρξε ο μοναδικός χορηγός της όλης αυτής εντατικής καλοκαιρινής προσπάθειας διότι ο σκοπός τους υπήρξε από την αρχή και παραμένει ο ίδιος, να δημιουργήσει δηλαδή νέες διεξόδους για τα νιάτα μέσω του αθλητισμού, τιμώντας βέβαια και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της οικογένειας  Samaras για την πατρίδα τους τα Τρίκαλα και τον τόπο καταγωγής την Αγία Παρασκευή (Τζιούρτζια) Ασπροποτάμου. Αν πετυχαίναμε την απόκτηση περισσοτέρων «βοηθών-χορηγών» στο εγχείρημά μας, θα μπορούσαμε στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσουμε τακτή εβδομαδιαία επιμόρφωση των ενδιαφερομένων παιδιών στην πόλη μας και γιατί όχι την αποστολή περισσοτέρων αθλητών/τριών στην Αμερική για προπονήσεις.

Στην παρούσα φάση τα δύο κορίτσια, πάντα με τη βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός, των ΤΕΦΑΑ και του Δήμου Τρικάλων, θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε όσα παιδιά παρακολουθήσουν τις προπονήσεις για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα πρωί της Παρασκευής 21/9, 10.30- 1.10, στα  εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα τη Δευτέρα 24/9 και Τρίτη 25/9, 11.30 -1.30 αλλά και στα ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα Τετάρτη 26/9, 9-11 το πρωί. Την Τρίτη μάλιστα φιλοδοξούμε να διεξαχθεί και ο πρώτος φιλικός αγώνας μεταξύ μαθητών του Ανατόλια, των εκπαιδευτηρίων Αθηνά και των αντίστοιχων του Ν. Μπακογιάννη στη Λάρισα.

Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε τα μαθήματα από κοντά και να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την χαρά της συμμετοχής στο άθλημα του λακρός.

Σας περιμένουμε όλους!

Με τιμή,

Cathryn L. Samaras,

Synapse Sports • Head Honcho

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών

Stephy Samaras Mantziaras

Προπονήτρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών

Μαρία Σαμαρά,

Υπεύθυνη Διοργάνωσης