Δήμος Τρικκαίων

Αρκούδες, καλιακούδες, ταύροι και μουλάρια…

27 Μαΐου 2021

ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΧΘΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΚΟΚΚ. ΠΥΡΓΟΝ

Μπήκε σε σπίτι και ξάπλωσε σε κρεβάτι. Την έπιασαν όμως και επανήλθε στην τσιγγάνικη κατασκήνωση

Ο συνοικισμός της πόλεως μας Πύργος το απόγευμα. Μια πελώρια… αρκούδα εισέβαλε στο συνοικισμό και μπήκε στο σπίτι του Αθανασίου Μηνά και οι ένοικοι τρομαγμένοι πήδησαν από τα παραθύρια!· Εκλήθη επειγόντως… δύναμις χωροφυλακής η οποία και πήγε με αυτοκίνητο και… βαρύ οπλισμό! Δεν έκανε όμως χρήση αυτών γιατί η αρκούδα είχε συλληφθεί από τον κάτοχό της αθίγγανο και επαναφέρθηκε στην τάξη και στις αλυσίδες στην τσιγγάνικη κατασκήνωση!!

Και στην πραγματικότητα να τι είχε συμβεί: Στον Πύργο έχουν κατασκηνώσει τσιγγάνοι και ένας από αυτούς έχει μια αρκούδα. Λόγω του ψύχους αυτή φαίνεται πως… κρύωσε πολύ και κατάφερε ν’ απαλλαγεί των δεσμών της. Πέρασε το διπλανό ποτάμι και κατ’ ευθείαν στο σπίτι του Αθ. Μηνά.

Εκεί επιχείρησε να μπει σε ένα δωμάτιο από το παράθυρο, δεν το πέτυχε όμως και πήγε κανονικά πλέον από την πόρτα! Την άνοιξε μια χαρά πατώντας το πόμολο, μπήκε στο χολ και από εκεί στο δωμάτιο, του οποίου οι ένοικοι μόλις την είδαν τρόμαζαν και πήδησαν από το παράθυρο.

Μόνη της τώρα… νοικοκυρά η αρκούδα ξάπλωσε να ξεκουραστεί σε ένα από τα δυο που υπήρχαν κρεβάτια. Και εκεί την βρήκε ο αθίγγανος, που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιήσει για την αταξία της αρκούδας του.


Άνθρακες ο θησαυρός…

32 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ… 3 ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΕΣ

Άνθρακες ο θησαυρός… Η εκστρατεία των συμπολιτών κυνηγών κατά της καλιακούδας εντός της πόλεως, κατέληξε σε πρωτοφανή νίκη του κορακοειδούς, αφού χθες 32 κυνηγοί, κατόρθωσαν να εξοντώσουν 3 μόνον καλιακούδες…

Ας μη αμφισβητήσει όμως κανένας την δεινότητα των συμπολιτών Νεμρώδ. Γιατί φαίνεται πως οι καιρικές συνθήκες δεν άφησαν τις καλιακούδες να κουρνιάσουν, όπως κάθε (βράδυ στις λεύκες παρά τον Ληθαίο. Κι’ έτσι οι κυνηγοί έχασαν και τα σκάγια, εκεί που περίμεναν πλούσια συγκομιδή σε πειστήρια επιβλαβών θηραμάτων. Ας είναι. Η δεύτερη ομοβροντία του μπορεί να είναι παραγωγικότερη και αντάξια της κυνηγετικής ικανότητάς τους.

 


Γαρδικιώτης αγωγιάτης εισέβαλε με 3 μουλάρια σε καφενείο

Πρωτότυπο θέαμα αποτέλεσε χθες βράδυ για τους Τρικαλινούς, η… παρέλαση με τρία μουλάρια που έκανε σε καφενείο και κεντρικούς δρόμους ο Γαρδικιώτης μεταφορέας Ν.Μ. Έχοντας φαίνεται καταναλώσει αρκετά οινοπνευματώδη —πιθανώς σε κάποιον εορταζόμενο Θανάση— ο ορεσίβιος επισκέπτης, «εισέβαλε» γύρω στις 8 μαζί με τα τρία μουλάρια του στο καφενείο «Ένωση» (!), επί της οδού Βασιλέως Κων)νου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την εκκένωση του απ’ τους έκπληκτους για το θέαμα θαμώνες του. Πιθανώς να ήθελε καβάλα να πάει… στην τσιπροκατάνυξη.

Έπειτα από πολύ προσπάθεια πείστηκε ν’ αποσυρθεί με τα μουλάρια του από το καφενείο και όταν ξαναεπιχείρησε να «εισβάλλει» οι πόρτες ήταν κλειστές.

Μετά την αποτυχία του αυτή Ν.Μ. έκανε… ιππασία στην κοσμική Ασκληπιού και επεχείρησε εισβολή στο καφενείο Χολέβα, επί της οδού Βύρωνος.

Πλήθος συμπολιτών περιέργων παρακολουθούσαν και χειροκροτούσαν τον εύθυμο καβαλάρη…

 


Στην συνοικία Γαρδικάκι

Τετράωρος πάλη 10 συμπολιτών με διαφυγόντα μαινόμενο ταύρο

Ένας μαινόμενος ταύρος, απείλησε επί 4ωρον περίπου χθες πολλούς κατοίκους του οικισμού της πόλεώς μας Γαρδικάκι, όταν διέφυγε από τας χείρας του κρεοπώλη Δημ. Σκανδάλη, ο οποίος τον οδηγούσε προς σφαγή. Το περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες. Ο ταύρος, 500 περίπου κιλών, ξέφυγε απ’ τα χέρια του κρεοπώλη και αιφνιδίως επετέθη κατ’ αυτού, τον έρριψε στο χιόνι και άρχισε να επιτίθεται με άγριες διαθέσεις.

Αμέσως προσέτρεξαν περίοικοι, μεταξύ των οποίων οι Θ. Μπαμπούρης, Γρ. Καρβούνης, Σωτήριος και Τάσος Μπατατέγας, Κων. Οΰτρας, Αρ. Ελευθερίου, Ν. Στεργιόπουλος και Νικ. Φούντας, οι όποιοι με ρόπαλα επιτέθηκαν κατά του ταύρου, ο όποιος όμως έξηγριώνετο συνεχώς και περισσότερο. Προ αυτής της καταστάσεως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία ήτο έτοιμη να επέμβει διά να φονεύσει τον ταύρο, αν μετά 4ωρον μάχη οι 10 περίπου συμπολίτες δεν κατόρθωναν με τα ρόπαλα να συντρίψουν σχεδόν το κεφάλι του ταύρου και να τον εξουδετερώσουν. Εν συνεχεία ο ταύρος διά του αυτοκινήτου του Σωτ. Γούσιου οδηγήθηκε στα σφαγεία όπου τον παρέλαβαν οι εκδοροσφαγείς για να τον εξουδετερώσουν για πάντα…

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης