Δήμος Τρικκαίων

Ασφαλείς παιδικές χαρές στα Τρίκαλα

5 Φεβρουαρίου 2016
Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον Δήμο, είναι να μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με κανένα παιχνίδι, ότι θα υπάρχει επαρκής φωτισμός, η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η σιγουριά για το είδος των παιχνιδιών.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασφάλεια, ποιότητα και δημιουργικό παιχνίδι. Αυτό είναι το τρίπτυχο που θα διέπει τις νέες παιδικές χαρές που ετοιμάζει προς κατασκευή ο Δήμος Τρικκαίων. Μετά τη νομοθεσία που απαγόρευσε τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών, αν δεν τηρούνταν οι αυστηροί όροι ασφαλείας, οι μικροί τρικαλινοί έμειναν χωρίς νόμιμη παιδική χαρά. Πλην αυτής στο Βαρούσι, ο Δήμος Τρικκαίων, σε πόλη και χωριά, δεν διατηρεί παιδικές χαρές που να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Έτσι, με δεδομένη τη διαφαινόμενη αντιστροφή της οικονομικής κατάστασης στον Δήμο, την ύπαρξη ενός αποθεματικού στο ταμείο του, αλλά – κυρίως – τη διάθεση να γίνουν έργα χρήσιμα, ο Δήμος προγραμματίζει σχετική δράση. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν εξ αρχής, με βάση όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και υποδείξεις, παιδικές χαρές. Τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στα χωριά, αρχίζει μια διαδικασία για την προσφορά ασφαλούς χώρου για τα μικρά παιδιά, προκειμένου αυτά να παίζουν αμέριμνα, στα εγκεκριμένα παιχνίδια. Ειδικά στην περιφέρεια του Δήμου, σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί ένας αριθμός παιδικών χαρών,  από μία σε κάθε Δημοτική Ενότητα, με στόχο όλη αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον Δήμο, είναι να μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν  προβλήματα με κανένα παιχνίδι, ότι θα υπάρχει επαρκής φωτισμός, η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η σιγουριά για το είδος των παιχνιδιών. Νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα από τον Δήμο Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου