Δήμος Τρικκαίων

Αθλητική συνεργασία για μαθητές στον Δ. Τρικκαίων

5 Οκτωβρίου 2016
Μια ακόμη συνεργασία στον αθλητικό τομέα και στην εκπαίδευση από τον Δήμο Τρικκαίων. Μαζί με την αλυσίδα αθλητικών ειδών INTERSPORT του Ομίλου FOURLIS, υλοποιείται σε τρία σχολεία του Δήμου Τρικκαίων το πρόγραμμά της «Φτάνουμε στα Άκρα». Πρόκειται για μια ενέργεια Κοινωνικής Υπευθυνότητας που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε απομακρυσμένα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργαζόμενος με την εταιρεία, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα σε τρία Δημοτικό Σχολεία: στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, στο Βαλτινό και στο 6οι Δημοτικό των Τρικάλων. Σε αυτά, την προσεχή Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2016 θα παραδοθεί αθλητικό υλικό (αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών). Αυτό το υλικό είναι απαραίτητο για την άσκηση των παιδιών και τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα.

Η παράδοση θα γίνει μέσω ειδικής κινητής μονάδας, που φέτος θα επισκεφθεί 26 σχολεία στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Σε αυτές τις παραδόσεις ο αθλητισμός στα Τρίκαλα θα εκπροσωπηθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο: οι άξιοι εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων σε επίπεδο Ολυμπιακών αγώνων, οι Σπύρος Αβράμης (πάλη) και Δημήτρης Γεωργαλής (ποδηλασία) θα παρίστανται, προκειμένου να μιλήσουν για την αξία της άθλησης.

Την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα τεράστια οφέλη του αθλητισμού και της σωστής, ισορροπημένης διατροφής έχουν αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, αθλητές-μέλη τοπικών Συλλόγων, που συνοδεύουν την κινητή μονάδα της INTERSPORT.

 

Από το γραφείο Τύπου