Δήμος Τρικκαίων

BIBLIODOS: Παρουσιάστηκε πρωτοποριακό πρόγραμμα για εκμάθηση γλωσσών

24 Οκτωβρίου 2021

 

Ένα σημαντικό και πρωτότυπο εργαλείο για τη διδασκαλία, όχι μόνο ξένων γλωσσών εν γένει, αλλά και της ελληνικής, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του, σχεδιασμένο και για ΑμεΑ, παρουσιάστηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη. Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 οι παριστάμενοι/ες έμαθαν για το πρόγραμμα BIBLIODOS, που συνενώνει τα έργα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, και τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν στην εκμάθηση γλωσσών.
Μέσω της πλατφόρμας που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα του προγράμματος (bibliodos.gr), οι ενδιαφερόμενοι/ες συνδυάζουν την ευρωπαϊκή γνώση για να προωθήσουν την εκμάθηση γλωσσών αλλά και γενικότερα, στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Την παρουσίαση έκανε ο Art director και Project manager της MYARTIST, κ. Στέλιος Χαρίσης, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία του προγράμματος και τις ειδικότερες πτυχές του. Η Δρ. Σοφία Μαστροκούκου, Fundraising manager της MYARTIST εξήγησε τη σημασία της προσβασιμότητας στην τέχνη και τον πολιτισμό και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της. Ο χαράκτης, MSc στις Τεχνολογίες – Εφαρμογές, Παναγιώτης Πριστούρης, ανέλυσε τη φύση στο έργο του Albert Camus «Ο ξένος» μέσα από τη δική του καλλιτεχνική ματιά, ενώ η Βιβλιοθηκονόμος – Παιδαγωγός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, Τζένη Ρώσσιου αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθήκες στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Aρωγοί στην προσπάθεια της MYARTIST είναι το Κέντρο Έρευνας, Μουσείο Τσιτσάνη Τρικάλων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων. Στην παρουσίαση αραβρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Β. Μητσιάδη και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης