Δήμος Τρικκαίων

Λιμανάκι Ληθαίου

 Προβλήτα στα Τρίκαλα; Ναι, υπάρχει και προβλήτα! Από τις 28 Απριλίου 2016, λόγω της νέας δράσης του Δήμου, για τις βάρκες που ανακαλύπτουν τον Ληθαίο από… μέσα, έπρεπε να κατασκευαστεί μια ασφαλής βάση που θα ήταν το κέντρο για τις βάρκες.
Έπρεπε να υπάρχει σημείο αναφοράς, να τηρούνται οι προδιαγραφές και να υπάρχει πρόσβαση για τους τρικαλινούς και τους χιλιάδες επισκέπτες.
Αυτή την ιδιότυπη προβλήτα σε ποτάμι, σχεδίασε αφιλοκερδώς ο συμπολίτης αρχιτέκτονας κ. Θάνος Οικονόμου. Διαμένων στη Θεσσαλονίκη, διατηρεί με τον συνεργάτη του κ. Ηλία Βενέση το αρχιτεκτονικό γραφείο Ubu plan – architecture image design. Η μελέτη εκπονήθηκε μάλιστα δωρεάν, καθώς για άλλη μια φορά η αγάπη των τρικαλινών για την πόλη τους εκφράζεται και εμπράκτως.
Κάθε άνοιξη, το μικρό ταξίδι των τρικαλινών και των επισκεπτών στον Ληθαίο ποταμό, ξεκινά. Με δωρεάν εξοπλισμό και πρόσβαση, μια ρομαντική βαρκάδα, μια πρώτη επαφή με το υγρό στοιχείο, μια διαφορετική όψη της πόλης, είναι δυνατή και εφικτή σε όλους. Μάλιστα ανά διαστήματα γίνονται και μαθήματα για κανό ή καγιά ή γενικότερα κωπηλασία. Οι βάρκες των Τρικάλων, είναι διαθέσιμες σε όλους και φέρρουν πιο κοντά την υλοποίηση του παμπάλαιου συνθήματος… Θάλασσα στα Τρίκαλα!