Δήμος Τρικκαίων

Πολυχώρος Μουσικής και Τέχνης πρώην αποθηκών ΕΑΣΤ

Στη νότια πλευρά της πόλης, ακριβώς απέναντι από το κτήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού, βρίσκονται οι αποθήκες ιδιοκτησίας Δήμου Τρικκαίων. Χτισμένες το 1938, και το 1957, χρησιμοποιήθηκαν αρχικώς από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων ως αποθήκες και στη συνέχεια, στη δεκαετία του 2010, σταδιακά περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Τρικκαίων.
Με το έργο  “ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ“ προϋπολογισμού 2.015.664 €, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά στη μετατροπή των αποθηκών σε πολυχώρο Μουσικής, Τέχνης, Πολιτισμού.
Συγκεκριμένα,

Στο κτήριο Α

  1. θα γίνονται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,
  2. δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
  3. δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
  4. δημουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών  για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.