Δήμος Τρικκαίων

Χαμόγελο και δημιουργία στις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δ. Τρικκαίων

31 Μαΐου 2018

 

 

 

Στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων εντάσσονται οι παρακάτω  Εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν από το Κ.Δ.Α.Π. « ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ», του Δήμου Τρικκαίων.

1η Παρουσίαση: «Μαγιάτικη Γιορτή για την Οικογένεια»

Την Τρίτη 15 Μάη, στις 7:30 το απόγευμα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί,  καλωσόρισαν  στην αυλή της Δομής,  τις  Οικογένειες των παιδιών σε μια «Μαγιάτικη Γιορτή για την Οικογένεια», καθώς όπως  λέει ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης με ένα στίχο του: «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις…»

Με αφορμή την 15η Μάη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, το Κ.Δ.Α.Π. « ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ»,  υποδέχτηκε  γονείς, παππούδες, αλλά και φίλους μικρούς και μεγάλους, και επισημάνθηκε  ότι  ο θεσμός της Οικογένειας είναι θεμέλιο για τη ζωή. Επίσης, τονίστηκε ότι η αξία της είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ατόμου, καθώς ο καθένας προέρχεται από μια Οικογένεια και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αυτή.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δομής, παρουσίασαν αυτή τη Γιορτή, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της Οικογένειας.

Το πρόγραμμα με ανοιξιάτικο περιεχόμενο, περιλάμβανε: Χορευτικές φιγούρες από τα μικρά παιδιά, Χορογραφίες βασισμένες σε μοντέρνους ρυθμούς, από τα μεγαλύτερα παιδιά, Ανοιξιάτικο Μουσικοχορευτικό, Παραδοσιακούς χορούς για όλους. Τέλος,  ακολούθησε χορός με  κέφι και κεράσματα από τον μπουφέ, που επιμελήθηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τα Δώρα – κατασκευές επιμελήθηκαν ομάδα εκπαιδευτικών της Δομής. Τους παραδοσιακούς χορούς  δίδαξε  η Γυμνάστρια  κα  Μαρία Μανιώτη, ενώ τους μοντέρνους η Γυμνάστρια κα Αχιλλίτσα Καλογρηά. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Εικαστικός κα Αθηνά Αναγνωστοπούλου, ενώ στις κατασκευές – υποστήριξη η Νηπιαγωγός κα Ζωή Μπράκη. Την τεχνική υποστήριξη – Κατασκευές – Διακόσμηση επιμελήθηκαν η Πληροφορικός κα Χριστίνα Μητσιάδη και η Νηπιαγωγός κα Μαρία Παλάβρα. Γενικότερη τεχνική υποστήριξη παρείχε όλο  το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. « ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ».

 

2η Παρουσίαση: «Ταξιδεύοντας στις Γειτονιές του Φεγγαριού»

 

Την Τρίτη 22 Μάη στις 8:00 το απόγευμα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δομής, μας ταξίδεψαν στις «Γειτονιές του Φεγγαριού», σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν οι «Μικροί Επιστήμονες» με ένα μικρό διαλογικό, όπου παρουσίασαν τις φάσεις της Σελήνης, καθώς και την εισαγωγή στον «Φεγγαροσκεπαστής». Τα κείμενα επιμελήθηκε η Δασκάλα κα Αθηνά Μελιτζάνη.

Τη σκυτάλη έδωσαν στη θεατρική ομάδα, που μας παρουσίασε τη διασκευή και σκηνοθεσία του παραμυθιού «Ο Φεγγαροσκεπαστής», από τη Θεατρολόγο κα Πατρίτσια Λάζου. Πρόκειται για μια ιστορία που μας δίδαξε τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Το σημαντικότερο δίδαγμα είναι ότι τα παιδιά έμαθαν αφενός πως η προσπάθεια και η επιμονή είχαν θετικό αποτέλεσμα, και αφετέρου παρατήρησαν την ευρηματικότητα με την οποία οι φίλοι του βοηθούν τον ήρωα να βρει τη λύση στο πρόβλημά του. Τέλος, η εικονογράφηση ήταν από τα δυνατά σημεία του παραμυθιού. Τα παιδιά αφουγκράστηκαν  την ιστορία  και την ζωγράφισαν με ονειρικά αποτελέσματα. Από τα έργα τους δημιουργήθηκαν η αφίσα και η πρόσκλησή μας.

Την εικαστική επιμέλεια κατασκευών και κουστουμιών είχε η Εικαστικός κα Αθηνά Αναγνωστοπούλου. Όλο το προσωπικό της Δομής συνεργάστηκε και συνέβαλλε με μεράκι μαζί με τα παιδιά σε  ένα δημιουργικό αποτέλεσμα και στις δύο Εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Προϊσταμένη του τμήματός μας,  της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα Στυλιανή Πελίγκου.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. «ΦΡΟΥΡΙΟ»
ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ

 

 

Από το γραφείο Τύπου