Δήμος Τρικκαίων

Χαμόγελο και χαρά από τα Ξωτικά στα προσφυγόπουλα!

23 Δεκεμβρίου 2016
Η αγάπη, η χαρά και το παιδικό χαμόγελο, δεν έχουν σύνορα. Ούτε γνωρίζουν θρησκείες, φυλές, κράτη. Και για αυτό ο Μύλος των Ξωτικών σήμερα απέκτησε το πιο γλυκό του χρώμα.

Υποδέχτηκε παιδιά από τη Συρία, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας των Τρικάλων. Παιδιά κάθε ηλικίας, συνοδευόμενα από τους γονείς τους – στα Τρίκαλα βρίσκονται μόνο οικογένειες – είδαν από κοντά το πιο μεγάλο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο.
Τι κι αν είναι μουσουλμάνοι; Φωτογραφήθηκαν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αντάλλαξαν χαμόγελα με τον Αη Βασίλη.
Τι κι αν δεν ξέρουν καλά την ελληνική γλώσσα; Συνεννοήθηκαν με τα όσα ήδη τους διδάσκονται, με τους υπεύθυνους του Μύλου και με το ευγενέστατο προσωπικό.
Είδαν τη λειτουργία του βιομηχανικού μουσείου του Μύλου – περισσότερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επιστήμονες γονείς τους.
Μαγεύτηκαν από τη θέα στο «νησάκι»
Δεν έκαναν πίσω από τα γλυκίσματα στην πηγή της σοκολάτας
Αφέθηκαν στον αέρα, όπου τους σήκωναν τα παιχνίδια στο Fun Park
Επαιξαν με κάθε τι που θα μπορούσε να είναι παιχνίδι, για παιδιά που κάθε μέρα ξυπνούν μακριά από την πατρίδα τους.
Και γεύτηκαν τη χαρά, ένιωσαν την ελπίδα. Απολύτως πειθαρχημένα, άκουγαν τους γονείς τους και τους συνοδούς τους, προσηλωμένα στον μεταφραστή – πειρατή, μέλος των πειρατών που φιλοξενούνται φέτος στον Μύλο.
Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ πλαισίωσαν την πρωτοβουλία της επίσκεψης (από αλληλέγγυους/ες εκπαιδευτικούς που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα στους πρόσφυγες και το στέκι Ροσονέρο).
Και προσέφεραν χαρά στα παιδιά. Με γλυκίσματα και ανάβαση σε παιχνίδια, η αλληλεγγύη και το χαμόγελο χωρίς σύνορα, έλαμψαν κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα.
Καλές γιορτές σε όλους!

 

Από το γραφείο Τύπου