Δήμος Τρικκαίων

«Χαρά και μνημόσυνο» για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων

5 Ιουλίου 2018
Βολές Παπαστεργίου για το σχέδιο του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε ορκωμοσία σπουδαστών ενός τμήματος που κλείνει

Με δύο φορτισμένες λέξεις επέλεξε ο δήμαρχος Τρικκαίων να αναφερθεί για πρώτη φορά δημοσίως στο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκες στα μεικτά συναισθήματα για αυτή την ημέρα. Και μίλησε για «χαρά και μνημόσυνο, καθώς, τελείται μεν η ορκωμοσία, αλλά το τμήμα κλείνει…
Η γενική απογοήτευση ήταν έκδηλη σε καθηγητές, σπουδαστές, γονείς και απόφοιτους του τμήματος. Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι αυτή η κατάργηση έρχεται αρκετά χρόνια μετά τον μόχθο «όσων έφεραν σχολές στα Τρίκαλα». Και συνέχισε: «Κάποιοι δεν εκτίμησαν τη δουλειά των καθηγητών, τον μόχθο των γονέων, τον αγώνα των παιδιών».
Για το μέλλον του τμήματος, αλλά και συνολικότερα για τη δράση των τρικαλινών ενάντια στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ήταν επίσης σαφής ο Δήμαρχος Τρικκαίων: «μας προβληματίζει το θέμα και ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα καταφέρουμε να πείσουμε ανθρώπους του υπουργείου, ότι έχει λόγο ύπαρξης αυτό το τμήμα στα Τρίκαλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, ο κ. Ντίνος Μπάρδας, ο οποίος αναφέρθηκε σε συναισθήματα λύπης, καθώς και σε προσπάθεια να παραμείνει. Ο δε πρώην βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αναφέρθηκε σύντομα στο ιστορικό δημιουργίας του τμήματος, τονίζοντας ότι είναι θλιμμένος και οργισμένος, αναφερόμενος στο «κατεστημένο Βόλου και Λάρισας, που δεν ήθελε τη σχολή, η οποία έγινε καμάρι για το ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Η ορκωμοσία

Στη συγκεκριμένη ορκωμοσία των 25 σπουδαστών του τμήματος ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μέλλον: «θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», είπε. Και κάλεσε τους αποφοίτους να εργαστούν για αυτό, τους καθηγητές να συνεχίσουν το έργο τους, ευχαριστώντας τους γονείς για τη στήριξή τους. Και ζήτησε, από όσους δεν είναι τρικαλινοί/ες, να θυμούνται με αγάπη την πόλη που τους φιλοξένησε.
Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του τμήματος κ. Γεώργιος Παπαπολυμέρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του τμήματος στην απόκτηση του πτυχίου των σπουδαστών. Παρόντος εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, έγινε η ορκωμοσία και η απονομή των πτυχίων, σε μια έντονα συγκινησιακή και αρκούντως χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Από το γραφείο Τύπου