Δήμος Τρικκαίων

Χαρά και χαμόγελα στη λήξη του CodeGirls, παρούσης της προξένου των ΗΠΑ

10 Απριλίου 2016
Με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή χαρά, 55 τρικαλινές μαθήτριες έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου 2016, τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα CodeGrils. Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Rebecca Fong και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκαν το 7ο Λύκειο Τρικάλων όπου διεξήχθη επί δύο Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα.

Πρόκειται για δράση, που υλοποιεί το Mataroa, ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα. Η δράση αφορά σε γνωριμία και εκμάθηση των γλωσσών προγραμματισμού και δημιουργία ιστοσελίδων, με τη συνδρομής της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Οι 55 μαθήτριες, ηλικίας 10-16 ετών, χωρίστηκαν σε ομάδες και άρχισαν να μετέχουν στο σεμινάριο – πρόγραμμα, με στόχο την εντρύφηση στους υπολογιστές. Το μεσημέρι σήμερα, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και, η κ. Fong στον – στα ελληνικά – χαιρετισμό της, τις συνεχάρη για το ότι πέτυχαν αυτόν τον στόχο, τονίοντας τη σημασία του να αντεπεξέρχεται κανείς στις προκλήσεις. Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε, το πόσο σημαντικό είναι αυτή η γνώση της επιστήμης των υπολογιστών, τονίζοντας ότι αποτελεί προσόν, επισημαίνοντας και τη στήριξη του Δήμου σε όλες τις παρόμοιες δράσεις, ειδικά για την εκπαίδευση.
Αμφότεροι ευχαρίστησαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ενώ στη μικρή τελετή εξέχουσα θέση είχε το χαμόγελο και η χαρά των μικρών κοριτσιών.

Από το γραφείο Τύπου