Δήμος Τρικκαίων

Χειμερινή στέγη σε άστεγους και φέτος από τον Δ. Τρικκαίων

13 Δεκεμβρίου 2018
Για μια ακόμη χρονιά με δικούς του πόρους ο Δήμος λειτουργεί τη Δομή

Στέγη για τον χειμώνα προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων σε αστέγους της περιοχής. Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τη «Συνειρμός» αμκε, λειτουργεί τον χώρο για νυχτερινή φιλοξενία των ατόμων που έχουν ανάγκη. Ο χώρος βρίσκεται στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, με τη διοίκηση του οπίου υπάρχει σημαντική συνεργασία σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Τα δύο δωμάτια που ετοιμάστηκαν, πληρούν τις προϋποθέσεις και από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, για την περίοδο του χειμώνα, θα φιλοξενούν τους συμπολίτες. Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 10 το πρωί υπάρχει ο χώρος ύπνου και ο χώρος ψυχαγωγίας, τους οποίους επιβλέπει το ειδικευμένο προσωπικό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τον χώρο, συνεργαζόμενος με τους υπεύθυνους της «Συνειρμός» για τους όρους και τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας της δομής. Μιας δομής που, όπως τόνισε ο ίδιος, αποτελεί σημαντική συνεισφορά στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, όπως συμβαίνει και με τη λειτουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, στον ίδιο χώρο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε, αφ’ ενός την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη ενέργεια κοινωνικής αλληλεγγύης, αφ΄ ετέρου το ότι ο Δήμος με δικούς του πόρους, προσφέρει δωρεάν μια δομή ουσίας.
Από το γραφείο Τύπου