Δήμος Τρικκαίων

Χορεύοντας στα Τρίκαλα της βιώσιμης κινητικότητας

22 Σεπτεμβρίου 2016
Χορός επί 4! Γέμισαν χορευτές και λάτιν μουσικές, ισάριθμα σημεία του κέντρου της πόλης των Τρικάλων, το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.

Μέλη 4 σχολών χορού της πόλης «έστησαν» πανδαισία κινήσεων, ρυθμών, φιγούρων στην Απόλλωνος, στη γωνία Καραϊσκάκη και Πλούτωνος, στην Καρανάσιου και στο Πνευματικό Κέντρο. Και έτσι, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας απέδειξε ότι η ζωή στην πόλη μπορεί να αποκτά χρώμα, μπορεί να κινείται με ρυθμό, μπορεί να δρα με ποικιλία για όλους.
Ο Δήμος Τρικκαίων, εξάλλου, οργανώνοντας τη βραδιά αυτή, είχε ως στόχο να εναρμονίσει την κίνηση του πεταλιού με την κίνηση του σώματος, να δείξει ότι ο ρυθμός και ο χορός, η άθληση, η ποδηλασία, είναι συνδυαστικές πράξεις για την ευεξία.
Οι σχολές χορού που μετείχαν, ήταν οι: Ακαδημία Χορού Τρικάλων, ΧΟΤ Dance, Terpsis, Επί Σκηνής. Τα μέλη τους και οι δάσκαλοί τους,  με κέφι και διάθεση, δημιούργησαν οάσεις ψυχαγωγίας στο κέντρο της πόλης, «παρασύροντας» και τους δεκάδες τρικαλινούς που παρακολούθησαν τα προγράμματα που εκτελέστηκαν.

 

Από το γραφείο Τύπου