Δήμος Τρικκαίων

Χορός και έκφραση σε 5 σχολεία του Δ. Τρικκαίων

2 Μαρτίου 2016
Εκφραση μέσω του χορού και αισθήματα μέσω της έκφρασης. Το πρόγραμμα Χορεύω, άρα επικοινωνώ, τεράστιας σημασίας και πρωτοτυπίας εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε 5 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων. Και δίνει την ευκαιρία σε μα8θητές, να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους Ελληνες χορευτές, να μάθουν, να χορέψουν, να νιώσουν, να εκφραστούν.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους υλοποιεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μαζί με τη Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, που συνεργάστηκε με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Εχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου και αυτές τις ημέρες (μέχρι 8 Μαρτίου) υλοποιείται στα σχολεία:

– 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων
– 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
– Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων
– Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου
– Λύκειο Βαλτινού

Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Αυτοί οι χορευτές βρίσκονται καθημερινώς στα σχολεία του Δήμου μας και μεταδίδουν στοιχεία των ικανοτήτων τους. Η τελική παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, ενώ στα τέλη του μήνα, η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.

Συντελεστές:
Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη,  Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου,  Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

 

Από το γραφείο Τύπου