Δήμος Τρικκαίων

Χώρους στο ΤΕΦΑΑ για διδασκαλία συνεχίζει να προσφέρει ο Δ. Τρικκαίων μετά τις πλημμύρες 

19 Ιανουαρίου 2024

 

Αμεση και έμπρακτη στήριξη στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει να προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων, από την πρώτη ημέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ως γνωστόν, μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ  στον οικισμό Καρυές, λόγο έξω από τα Τρίκαλα, επλήγη ανεπανόρθωτα από τον Daniel. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να μην μπορούν να διεξαχθούν μαθήματα, είτε θεωρητικά είτε πρακτικά, για τους φοιτητές και φοιτήτριες ενός από τα πλέον φημισμένα ΤΕΦΑΑ της χώρας, με πλήθος δημοσιεύσεων των καθηγητών του και με κορυφαίες διακρίσεις σε επιστημονικό επίπεδο.
Σε συνεννόηση και συνεργασία του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, με τον Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ, όπου εντάσσεται το ΤΕΦΑΑ, ο Δήμος ξεκίνησε να στηρίζει ενεργά τη διδασκαλία μαθημάτων (η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας περιλαμβάνει επίσης το τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας).
Σε τρία κτήρια και αίθουσες, παρέχει χώρους και εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, με μόνο στόχο την ανεμπόδιστη υλοποίηση της ακαδημαϊκής αποστολής του ΤΕΦΑΑ.
Ετσι, έχουν παραχωρηθεί
– η αίθουσα της Στέγης Λαϊκού Πολιτισμού στο ανακαινισμένο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων,
– η αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και
Για τα δε πρακτικά μαθήματα και εξασκήσεις, το Τμήμα χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως δωρεάν, πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων (κολυμβητήριο, κλειστά γυμναστήρια, Δημοτικό Στάδιο, αθλητικά κέντρα).
Ο κ. Σακκάς μάλιστα προσφάτως επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο, εν όσω διδασκόταν το μάθημα «Χορολογία Ελληνισμού-Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών» (από τον κ. Γ. Δήμα, μέλος ΕΕΠ. Μιλώντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και σε δηλώσεις του στη συνέχεια, τόνισε, όχι μόνο τη σημασία της παραμονής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα επί 30ετία – μετά από έντονη διεκδίκηση από την τρικαλινή κοινωνία – αλλά και τη συνεχή στήριξη του Δήμου Τρικκαίων προς αυτό το Τμήμα. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Δήμο μας», σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου