Δήμος Τρικκαίων

Χρειάζεται η φωνή των εκπαιδευτικών …εκπαίδευση;

19 Σεπτεμβρίου 2022
Τι θα συζητηθεί στο 2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή, στα Τρίκαλα

Μόνο ένας δάσκαλος γνωρίζει πόση φωνητική κόπωση επιφέρει μια ημέρα στο σχολείο.

Ομιλία με μεγάλη ένταση για να ακούγεται μέχρι τα τελευταία θρανία, υπερκαλύπτοντας τις φωνές των παιδιών, εκκωφαντικών εντάσεων διαλείμματα, που χρειάζεται να φωνάζει από μακριά για να ακουστεί και γενικότερη καταπόνηση.

Οι εκπαιδευτικοί συχνά παραπονιούνται για την κουρασμένη τους φωνή, μετά από πολλές ώρες μαθημάτων και για το πόσο επηρεάζεται η ποιότητα της επικοινωνίας τους, λόγω της φωνητικής τους δυσχέρειας.

Στο 2ο ARTience Συνέδριο για τη Φωνή, που θα παρουσιαστεί στην πόλη των Τρικάλων, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ενεργά, ως επαγγελματίες φωνής, στις στρογγυλές τράπεζες και θα συνομιλήσουν με επιστήμονες, θεραπευτές, αλλά και καλλιτέχνες για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους και θα εκπαιδευτούν σε τρόπους πρόληψης και προστασίας της φωνής τους.

Μια πρωτότυπη δράση, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της φωνής, φέρνοντας κοντά επιστήμη, τέχνη και εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (οδός Όθωνος), το ειδικά προσαρμοσμένο εργαστήριο του ARTience Innovative Demo Masterclass in Vocal Science. Ένα διεπιστημονικό workshop για τη φωνή των εκπαιδευτικών και τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία στην τάξη, όπου θα δοθεί καθοδήγηση από το πάνελ των φωνοεπιστημόνων για χρήση μεθόδων και εργαλείων προστασίας και βελτίωσης του φωνητικού τους μηχανισμού.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες – Εγγραφές: phonoquest.com

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Από το γραφείο Τύπου