Δήμος Τρικκαίων

Χρηματική ενίσχυση και δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας

26 Αυγούστου 2016
Χρηματική επιβράβευση για την περυσινή Εβδομάδα Κινητικότητας δόθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων από το «Πράσινο Ταμείο».

Συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις του, ο Δήμος ετοιμάζεται για τη φετινή Εβδομάδα, έχοντας ως παρακαταθήκη την περυσινή συμπερίληψή του στις 10 κορυφαίες πόλις της Ευρώπης για τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Πλέον, το «Πράσινο Ταμείο» επιβράβευσε στη χώρα μας 16 Δήμους για τις περυσινές τους «επιδόσεις», επενδύοντας σε αυτούς με χρήματα για τη φετινή διοργάνωση, Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι, επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους.
Αυτό σημαίνει ότι, ούτε φέτος οι τρικαλινοί πολίτες θα επιβαρυνθούν με ποσά για τις δράσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας. Ταυτοχρόνως, δίνεται η ευκαιρία στον Δήμο να προγραμματίσει αυτές τις δράσεις. Κάτι που συνέβη και σήμερα, με μία ακόμη – την τρίτη κατά σειρά – σύσκεψη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν ήδη σχεδιαστεί.
Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε τις βασικές αρχές που διέπουν τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τις δράσεις του Δήμου στην εν λόγω Εβδομάδα αλλά και γενικότερα. Στη συνέχεια έγινε ουσιαστική συζήτηση και επιμερισμός – εξειδίκευση δράσεων, παρόντων των αντιδημάρχων κ. Εφη Λεβέντη (πολιτισμού – Αθλητισμού), Ντίνας Δήμα (Δημοσίων Σχέσεων), Χρήστου Γούλα (Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος), της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένας Μητσιάδη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα Εθελοντισμού κ. Μιχάλη Λάππα, στελεχών του Δήμου, καθώς και μελών της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου