Δήμος Τρικκαίων

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

2 Ιανουαρίου 2017
Μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των εορτών και φέτος τα Χριστούγεννα το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ δημιούργησε ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες και ποικίλες δράσεις που απευθύνονταν σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ και όχι μόνο.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου με την Μουσικοκινητική παράσταση «Η νύχτα των θαυμάτων» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ «Η Μαγική Πυξίδα». Μία νύχτα Χριστουγέννων διαφορετική από τις συνηθισμένες, διαδραματίζεται στο δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού. Επηρεασμένη από τη μαγεία των Χριστουγέννων θα βρεθεί μπλεγμένη ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Η παράσταση ήταν ένα ταξίδι στον ψυχικό κόσμο των παιδιών όπου κυριαρχεί η αγνότητα, η αθωότητα, η αγάπη και η δημιουργικότητα, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η δύναμη αυτών των συναισθημάτων μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο γύρο μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στις 19 Δεκεμβρίου με το Εργαστήριο κατασκευής κούκλας, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αναστασίας Καραφύλλα. Το κάθε παιδί δημιούργησε μόνο του κούκλα από απλά και καθημερινά υλικά και έμαθε για την ιστορία του κουκλοθεάτρου και τα είδη κούκλας που υπάρχουν όπως γαντόκουκλα, μαριονέτα, μαρότα, δαχτυλόκουκλα, γιγαντόκουκλα και bunraku κ.α.. Τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Άλλη μια ξεχωριστή και πρωτότυπη δράση έλαβε χώρα στο ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 22 Δεκεμβρίου με την παρουσίαση του πρώτου παιδικού βιβλίου της συγγραφέως κας Ειρήνης Μακρή – Αδάμου, « Ένα παιδί χωρίς συναισθήματα». Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που στόχος του είναι να προβληματίσει και να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Μέσα από μικρά αποσπάσματα του βιβλίου τα παιδιά διείσδυσαν μέσα στον παράξενο και μαγικό κόσμο των συναισθημάτων. Στη συνέχεια, ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στη διαχείριση και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η εβδομάδα έκλεισε με τη μαγευτική Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Την αυλαία άνοιξαν τα παιδιά των μικρότερων τάξεων παρουσιάζοντας το θεατρικό δρώμενο «Το μικρό καλικαντζαράκι». Στη συντροφιά μας προστέθηκαν ο Μάγος και ο Πειρατής του Μύλου των Ξωτικών, οι οποίοι ξεσήκωσαν με τα μαγικά τους και μας μετέφεραν σε ένα συναρπαστικό σκηνικό. Στη συνέχεια, το τμήμα της χορωδίας του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσίασε χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Η γιορτή έκλεισε με το καλύτερο δώρο για τα παιδιά, με τον Άγιο Βασίλη να τους μοιράζει δώρα γλυκίσματα και πολλά χαμόγελα.

Οι δράσεις συνεχίζονται κι αυτήν την εβδομάδα με πολλές εκπλήξεις. Σας περιμένουμε όλους!

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ σας εύχεται Καλή Χρονιά.