Δήμος Τρικκαίων

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

21 Δεκεμβρίου 2020

Με μια όμορφη γιορτή αποχαιρέτησαν το 2020 οι φιλοξενούμενοι/ες και το προσωπικό του ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» – Α βάρδια. Σε σημείωμα του ΚΔΑΠ αναφέρονται τα εξής:

«Τι κι αν ο ιός έκλεισε τις πόρτες του κέντρου μας και περιοριστήκαμε στο εσωτερικό του.
Τι κι αν οι βόλτες μας όλες και όλες οι εξωτερικές μας δραστηριότητες ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.
Πλησιάζοντας όμως τα Χριστούγεννα, «κλεισμένοι» στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» «άνοιξαν» οι πόρτες της καρδιάς μας και μαζί με τα παιδιά και το προσωπικό ταξιδέψαμε σε ζαχαροπλαστεία, καταστήματα παιχνιδιών και είδη δώρων.
Το χριστουγεννιάτικο έλατο βγήκε απ’ το σκοτάδι και έπιασε τη θέση του στη γνωστή γωνία.
Τα γλυκίσματα: οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και οι λουκουμάδες άπλωσαν το άρωμα τους σ’ όλο το χώρο.
Τα ημερολόγια, οι χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές έτοιμες να υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο.
Και οι τσάντες – τάρανδοι κρύβουν καλά τα δώρα που περιμένουν τα παιδιά.

Πάνω από 1 μήνα το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» κινούνταν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Όλες αυτές οι όμορφες μέρες ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020 με μια ιδιαίτερα συναισθηματική Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ με θέμα: «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».
“ Όταν η σκέψη αρπάζεται από το κλαδί της μνήμης …
έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!”
Στην ποίηση συμπυκνώνονται σπουδαία νοήματα που μας αποκαλύπτουν με λιτό, αλλά μαγευτικό τρόπο το απόσταγμα της φιλοσοφίας για την ζωή. Της ζωής που τρέχει μέσα στον χρόνο…..
Ιστορίες έντονες, γεμάτες αγαπημένα πρόσωπα και χαρούμενες οικογενειακές συγκεντρώσεις, φέραμε στη μνήμη μας. Ιστορίες από το ανυποψίαστο παρελθόν μας. Τις μεταφέραμε με τρυφερότητα στο στενάχωρο και απροσδόκητα μοναχικό παρόν, με λόγια ποίησης. Γραμμένα από τον Κώστα Βάρναλη, τον Κωστή Παλαμά, τον Νικηφόρο Βρεττάκο και τον Τάσο Λειβαδίτη.
Με τα λόγια από το στόμα του Θεού, το χέρι του ποιητή φώτισε την κρυμμένη πηγή της ευσπλαχνίας, της ανθρωπιάς και της αγάπης, που ευλόγησε με την γέννηση του Εκείνος. Και στο τέλος για το μέλλον μια λέξη ευχή από το στόμα των παιδιών. Να διώξει μακριά κάθε λυπημένη σκέψη, κάθε απώλεια.

Υγεία, ανθρωπιά, αγάπη, χαρά, φροντίδα, ελπίδα!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ».

Από το γραφείο Τύπου