Δήμος Τρικκαίων

Coding Bees στα Τρίκαλα: Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στην τεχνολογία για κορίτσια και γυναίκες

3 Μαΐου 2022

 

 

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.

Το Coding Bees θα πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις της Ελλάδας (Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ξάνθη και Χαλκίδα).

Το πρόγραμμα των Τρικάλων, θα φιλοξενηθεί στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, το Σάββατο 7 και 8 Μαΐου, 16.00-20.00 και Κυριακή 14 και 15 Μαΐου, 10.00-14.00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:

  • μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript
  • μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
  • μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού

Το Coding Bees είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στο πρόγραμμα CodeGirls, το οποίο υλοποιεί το Mataroa σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα  από το 2015.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees

Το πρόγραμμα

Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες στο Coding Bees από απλοί χρήστες της τεχνολογίας, θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος!

Στόχος του Coding Bees είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχολησιμότητας που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους.

Το Coding Bees είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στο πρόγραμμα CodeGirls, το οποίο υλοποιεί το Mataroa σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα  από το 2015.

Σχετικά με το Mataroa

Το Mataroa είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Καλαμάτα και εργάζεται τον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας των σύγχρονων αστικών κέντρων με έμφαση στην ελληνική περιφέρεια.

Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εκπαίδευση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή σε διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, η οικονομική και χωρική ανάπτυξη και ο πολιτισμός.

Βασική αρχή λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας, της συμμετοχικότητας και της υποστήριξης κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από φυλετικά, ηλικιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά, γεωγραφικά, μορφωτικά, οικονομικά και κάθε άλλης μορφής χαρακτηριστικά.

Από το γραφείο Τύπου