Δήμος Τρικκαίων

Crowdhackathon: Στα Τρίκαλα ο Μαραθώνιος Καινοτομίας

5 Ιουνίου 2018
Τελευταίες ημέρες για υποβολή αίτησης συμμετοχής - Προωθούνται προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις

Από την «έξυπνη πόλη» στην «έξυπνη δημιουργία». Και από την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, στη συνεργασία για τη δημιουργία λύσεων στην καθημερινότητα.
Την πανελλήνια γιορτή ανάπτυξης ιδεών και καινοτόμων υπηρεσιών Crowdhackathon #smartcity 2 διοργανώνει η ΚΕΔΕ και σε αυτή συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Με έντονη παρουσία και χρήση καινοτομιών, ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί τον έναν από τους 16 σταθμούς των εργαστηρίων CityLabs, στο πλαίσιο του «2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Πρόκειται για τη συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity, με τον τίτλο «2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2».

Για τη διοργάνωση θα υπάρξουν τέσσερις δράσεις, που θα καταλήξουν από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στα Τρίκαλα το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2018 στον Μύλο Ματσόπουλου. Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στο http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Οι 4 συγκεκριμένες δράσεις:

  1. 16 τοπικά εργαστήρια City Labs

Τα Citylabs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Όποια ομάδα (ή μεμονωμένος διαγωνιζόμενος) ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει συμμετοχή μέσω της φόρμας http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/ . Μπορείτε να επιλέξετε το CityLab που βρίσκεται πιο κοντά σας. Οι αιτήσεις για κάθε CityLab μπορούν να γίνονται μέχρι 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του CityLab.

Οι προτάσεις – ιδέες θα αξιολογηθούν και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab. Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί κώδικας αλλά επαρκεί η παρουσίαση της ιδέας. Προφανώς, η ύπαρξη κώδικα είναι ενισχυτικό στοιχείο για την αξιολόγηση.

  1. Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

  1. Smartcity Open Day

Στο Smartcity Open Day καλούνται εκπρόσωποι Δήμων, εταιριών καθώς και οργανισμών που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως χορηγοί, υποστηρικτές ή συμμετέχοντες προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στη συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις.

  1. Μαθητικός Διαγωνισμός

Οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου / Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο Μαθητικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις  30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα αναδειχθούν 15 νικητές (ομάδες) από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ιδέα τους 30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και 5 νικητές (ομάδες) θα βραβευθούν.

 

Από το γραφείο Τύπου