Διπλή η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της “Αλλαγής πορείας” κ. Δημήτρη Χατζηγάκη. Από τη μια ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, χαρακτήρισε επίσης ως την «καλύτερη δυνατή λύση τη δεδομένη στιγμή» τον νυν Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου..

Ο κ. Χατζηγάκης εξήγησε τους λόγους απόσυρσης της παράταξης:

«Η ‘Αλλαγή Πορείας’ έπαιξε το ρόλο της σε αυτό το διάστημα των 5 ετών, δώσαμε το στίγμα μας, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, και αποφασίσαμε να μην κατεβούμε και ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του» είπε και συμπλήρωσε ότι καίτοι έκανε προσπάθεια συγκρότησης ενιαίου αντιπολιτευτικού μετώπου, δεν κατέστη αυτό δυνατόν.

Στον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου υπάρχουν άνθρωποι που ήταν στο συνδυασμό μου και έχουν επιλέξει να πάνε εκεί τώρα» συνέχισε «δεν είμαι αχάριστος και πρέπει να βοηθήσω όσους με είχαν κι εμένα βοηθήσει. Και επειδή πιστεύω στη φράση ‘το μη χείρον βέλτιστον’, στην υπάρχουσα κατάσταση ο κ. Παπαστεργίου είναι η καλύτερη λύση».