Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: 500.000€ για 21 σχολεία

3 Σεπτεμβρίου 2018
Στο φουλ οι «μηχανές» για τις οριστικές μελέτες

Την ένταξη δύο σημαντικών για τα διδακτήρια έργων αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, σηματοδοτώντας τις τελικές διαδικασίες για την υλοποίησή τους. Το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 το Σώμα αποδέχθηκε την ένταξη δύο χωριστών έργων:

– Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εντάχθηκε το έργο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στον Δήμο Τρικκαίων», συνολικού προϋπολογισμού 417.700,00 €

– Στην πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» εντάχθηκε η «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», συνολικού  προϋπολογισμού 50.000,00 € (με ΦΠΑ).

Αυτά τα έργα είναι επιπλέον των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε σχολεία που έχουν ανάγκες βελτίωσης υποδομών.

Μετά την αποδοχή της ένταξης, η Τεχνική Υπηρεσία εκπονεί τις οριστικές μελέτες, προκειμένου σύντομα να γίνει η δημοπράτηση και η κατασκευή των έργων. Για τα σχολεία στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προβλέπονται εργασίες για την εξασφάλιση & βελτίωση της πρόσβασης των μαθητών και γενικότερα τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. Τα έργα θα γίνουν

– τα 9ο, 3ο, 18ο, 5ο, 7ο, 25ο, 28ο, και 12ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης των Τρικάλων και τα Δημοτικά Σχολεία των  Τ.Κ  Ριζώματος και Τ.Κ  Μεγάλων Καλυβίων

– τα 1ο, 2ο , 4ο  και 5ο Γυμνάσια της πόλης των Τρικάλων και τα  Γυμνάσια των Τ.Κ Βαλτινού και Τ.Κ Μεγαλοχωρίου

– τα 2ο, 5ο ,7ο Λύκεια της πόλης των Τρικάλων και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων

Οι εργασίες είναι:
– εξασφάλιση & βελτίωση της πρόσβασης των μαθητών (κατασκευή εξωτερικών ραμπών ΑΜΕΑ εισόδο, εσωτερικών  ραμπών για την πρόσβαση σε αίθουσες εντός των κτιρίων, προμήθεια και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, διαγραμμίσεις διαβάσεων και απαγόρευσης στάθμευσης, καθώς και η προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλης κατακόρυφης σήμανσης.

–  οδική ασφάλεια (κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων σε επιτρεπόμενες θέσεις  με την απαιτούμενη κατά περίπτωση  διαμόρφωση κρασπέδων και πεζοδρομίων , θα τοποθετηθούν «σαμαράκια» και «μάτια γάτας» για την επιβράδυνση των οχημάτων).

– εργασίες επισκευής και συντήρησης των υποδομών (εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, τμηματική αντικατάσταση φθαρμένων κουφωμάτων και υαλοπινάκων και  εργασίες στεγάνωσης σε χώρους με προβλήματα υγρασίας).

– αύλειοι χώροι (θα αποκατασταθούν όπου απαιτείται οι φθορές του υφιστάμενου ασφαλτικού /τσιμεντοστρωμένου δαπέδου, και θα  επισκευαστούν κατεστραμμένα τμήματα περίφραξης).

Με το έργο ηια το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, προβλέπεται η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή ενός γηπέδου χειροσφαίρισης (handball), ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης (basket ball) και ενός γηπέδου πετοσφαίρισης (volley ball)  με τις απαιτούμενες  για σχολικούς αγώνες διαστάσεις , χωροθετημένα κατάλληλα στον αύλειο χώρο των σχολείων.

 

Από το γραφείο Τύπου