Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων – 5η ΥΠΕ: Αρχισε η ενημέρωση για εμβολιασμό των τρικαλινών Ρομά

20 Ιουλίου 2021

Στους τρικαλινούς Ρομά η πρώτη κοινή ενημερωτική κίνηση του Δήμου Τρικκαίων και της 5ης ΥΠΕ για την ανάγκη των εμβολιασμών. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και ο υποδιοικητής της 5η ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, επισκέφθηκαν την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων στο Κηπάκι. Εκεί, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Ρομά, συζητώντας για την ανάγκη έναρξης εμβολιασμών.
Ο κ. Παπαστεργίου εστίασε στην προστασία όλων από την πανδημία, στην ενίσχυση των δράσεων για την υγεία, στη συνέχιση της κανονικότητας στη διαβίωση. Ο κ. Τσιαούσης τόνισε τις δυνατότητες της επιστήμης και την ικανότητα της ΥΠΕ να εμβολιάσει τους Ρομά ακόμη και στον οικισμό, αναλόγως του αριθμού των άμεσα ενδιαφερομένων. Η κ. Κοτρώνη εστίασε στον τρόπο υλοποίησης των εμβολιασμών και στην ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.
Σε πολύ καλό κλίμα, έγινε πρόσθετη συζήτηση, λύθηκαν απορίες, τέθηκαν επί τάπητος διευκολύνσεις για τον εμβολιασμό, προκειμένου και αυτή η ομάδα τρικαλινών να προχωρήσει με βήματα για την προστασία της ζωής των μελών της.
Η συγκεκριμένη ενημερωτική προσπάθεια έγινε μία ημέρα μετά τη σχετική συνάντηση στον Δήμο Τρικκαίων, που αφορούσε ακριβώς στον προγραμματισμό δράσεων για ενίσχυση των εμβολιασμών στον Δήμο Τρικκαίων. Έναν Δήμο με υψηλά, ούτως ή άλλως, ποσοστά εμβολιασμένων: σχεδόν 65% τουλάχιστον 1 εμβολιασμός ή κλεισμένο ραντεβού για τον και 52% πλήρως εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι σε δήλωσή του με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε προ ημερών ότι «οι Δήμοι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, για να πετύχουμε την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού των πολιτών σε όλη τη χώρα, ώστε να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος προστασίας».

Από το γραφείο Τύπου