Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: 900 μαθητές/τριες συνδιαμορφώνουν προτάσεις για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

21 Ιανουαρίου 2022

Σχεδόν 900 μαθητές/τριες Λυκείων των Τρικάλων έχουν – μέχρι στιγμής – συνδιαμορφώσει τις προτάσεις που θα συμπεριλάβει ο Δήμος Τρικκαίων στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ε.Ε..
Η εκστρατεία και η γενικότερη προσπάθεια του Δήμου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, με σειρά πρωτοβουλιών (στοχοθεσία, προγραμματισμός, δημοσιότητα, μελέτη, διαβούλευση). Μία από τις σημαντικές πρωτοβουλίες, είναι η συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα συμπεριληφθούν στον φάκελο.
Και δη, των μαθητών/τριών, που ουσιαστικά θα βιώνουν για περισσότερα χρόνια τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης Λυκείων των Τρικάλων. Ηδη, οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου κ.κ. Χ. Καλλιάρας και Κων/να Ζαχαρή έχουν επισκεφθεί 10 Λύκεια των Τρικάλων και περίπου 900 μαθητές/τριες συμμετείχαν ήδη στο ειδικό εργαστήρι υποβολής προτάσεων (ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στα σχολεία).
Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε την Παρασκευή2 1 Ιανουαρίου 2022 στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει, εκτός από την ενημέρωση για τους στόχους της πρωτοβουλίας του Δήμου, την εξειδίκευση των στόχων και των δράσεων για τον Δήμο, ενημέρωση για τις υπάρχουσες και προηγούμενες πρωτοβουλίες και δράσεις και – το κυριότερο – συνεργασία και συνδιαμόρφωση προτάσεων, με βάση τους στόχους για μια Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη
Μετά την ομαδοποίηση αυτών των προτάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία τους, ώστε οι πιο σημαντικές να συμπεριληφθούν στον φάκελο υποψηφιότητας που στα τέλη του μήνα θα υποβάλλει στην ΕΕ ο Δήμος Τρικκαίων.
Ταυτοχρόνως, οι πολίτες συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr), ήδη υποβάλλουν τις προτάσεις τους, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο (ΕΔΩ).

Από το γραφείο Τύπου