Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Δεύτερη φάση παράδοσης τροφίμων σε 2.620 δικαιούχους προγράμματος

6 Απριλίου 2020

 

Με δεύτερο «κύμα» παράδοσης τροφίμων σε δικαιούχους προγράμματος, ο Δήμος Τρικκαίων παραμένει σταθερά δίπλα στον πολίτη.
Το ΤΕΒΑ αφορά 2.620 τρικαλινούς/ες βάσει των κριτηρίων που θέτει το πρόγραμμα και συνολικά, σχεδόν 7.000 μέλη των οικογενειών τους. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να το υλοποιεί, αποφεύγοντας τον συνωστισμό στα σημεία διανομής και διευρύνοντας το δίκτυο στήριξης των τρικαλινών και ειδικά των μελών ευπαθών ομάδων.
Η παράδοση των τροφίμων (κρέας και τυρί αυτό το διάστημα) ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 15 ημέρες μετά την έναρξη της πρώτης φάσης, στις 23 Μαρτίου.

Ο Δήμος Τρικκαίων, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προκαθορισμένα και καθιερωμένα σημεία διανομής τροφίμων, ολοκλήρωσε έναν σχεδιασμό που περιλαμβάνει:
– συσκέψεις για τρόπους διανομής, λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, συνεργασία με τους άλλους 3 Δήμους της ΠΕ Τρικάλων.
– προεργασία για την έγκαιρη εξασφάλιση των τροφίμων
– δημιουργία κέντρου επικοινωνίας μέσω ασυρμάτων, με τη συνεργασία και στήριξη της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων, που παραχώρησε συχνότητα στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων
– πρόσληψη προσωπικού
– ενίσχυση του προσωπικού της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας
– πρόσθετο τηλεφωνικό κέντρο, για ταχύτερη επικοινωνία με τους δικαιούχους για το ραντεβού παράδοσης.
Το όλο πρόγραμμα αφορά 1.468 δικαιούχους στα Τρίκαλα, 706 Ρομά και 446 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων.
Ηδη υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία, έχουν επιλυθεί ζητήματα που εμφανίστηκαν, έχουν αυξηθεί οι χρόνοι παράδοσης και τα τρόφιμα βρίσκονται στις οικογένειες με τη σειρά που κλείνονται τα ραντεβού.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να διευρύνει το πεδίο δράσεων και παρεμβάσεων τώρα που #ΜένουμεΣπίτι

Από το γραφείο Τύπου