Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Εργα υποδομής και στήριξη σε αγρότες

10 Ιουνίου 2020

Σε συνέχιση της στήριξης με έργα, σε γεωργούς και κτηνοτρόφους των χωριών,  προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Με έναν προϋπολογισμό που 2,3 εκ. €ν ήδη από το 2018, συνεχίζονται έργα υποδομής σε αγροτική οδοποιία. Είτε μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» (868.000€) είτε μέσω του ΕΣΠΑ (1.000.000€ περίπου) είτε με δημοτικούς πόρους (311.000€), κατασκευάζονται έργα υποδομής σα χωριά. Τα περίπου 25 χλμ. αγροτικών δρόμων στα τουλάχιστον 40 ποιμνιοστάσια, οι διέξοδοι και η άσφαλτος σε δρόμους για τα χωράφια στον κάμπο, είναι ορισμένα από τα έργα που ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί.

Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα σε Αγίους Αποστόλους, Ζηλευτή, Παλαιόπυργο, Γοργογύρι, Πρόδρομο, τα έργα ασφαλτόστρωσης δίνουν λύσεις σε κτηνοτρόφους για εταφορά τροφής, για ευκολότερη πρόσβαση και κίνησή τους, ενώ οι γεωργοί διευκολύνονται στην κίνηση των διαφόρων γεωργικών μηχανημάτων, κερδίζοντας χρόνο και μειώνοντας τα έξοδα συντήρησης.
Σε μια εποχή, κατά την οποία αναδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη ο νέος προσανατολισμός του παραγωγικού μοντέλου, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει με έρα υποδομών την αγροτιά του Δήμου και τους κατοίκους των χωριών.

Από το γραφείο Τύπου