Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων:  Ηλεκτρονικά και η δήλωση για στρατολογικούς πίνακες

22 Φεβρουαρίου 2021

Ακόμη μία ηλεκτρονική υπηρεσία προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων στους πολίτες. Πρόκειται για τη δυνατότητα, μέσω υπολογιστή, να υποβληθούν οι δηλώσεις για την κατάρτιση Στρατολογικών Πινάκων. Με έναρξη το έτος 2021 ο Δήμος Τρικκαίων στο εξής καθιερώνει την ηλεκτρονική υποβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων, για δύο λόγους:
Ο ένας, η χρήση της τεχνολογίας προς διευκόλυνση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών. Ο δεύτερος, η μείωση των πολιτών που προσέρχονται στο αρμόδιο γραφείο, ειδικά την περίοδο της πανδημίας.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συστήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών, το γνωστό «20000» και στη διεύθυνση 20000.trikalacity.gr. Από εκεί, με τους υπάρχοντες κωδικούς ή με νέα εγγραφή (με στοιχεία TAXIS), συμπληρώνονται από τους γονείς τα σχετικά πεδία και με λίγα «κλικς» η αίτηση υποβάλλεται.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει σχετικά το Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Τρικκαίων, οι άρρενες γεννημένοι το έτος 2005, που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Τρικκαίων και των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Φαλώρειας, Εστιαιώτιδας Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Παληοκάστρου και Μεγ. Καλυβύων καλούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, με επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους, για την κατάρτιση του Στρατολογικού Πίνακα έτους 2005.

Η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέχρι τέλος Μαρτίου 2021.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στην διαδικτυακή πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς που έχουν την επιμέλεια των τέκνων, με τη χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων Taxisnet.

Εναλλακτικά, η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Τρικκαίων που στεγάζεται επί της οδού Ασκληπιού 18 καθώς και στα γραφεία των Δημοτικών ενοτήτων κάθε εργάσιμη ημέρα από τις 08:00 έως τις 14:00 μόνο κατόπιν ραντεβού στον τηλεφωνικό αριθμό 2431351114, είτε του ενδιαφερόμενου, με την επίδειξη της πρωτότυπης αστυνομικής του ταυτότητας, είτε ενός εκ των δυο γονέων του στην περίπτωση αυτή ο γονέας θα πρέπει να έχει μαζί του την πρωτότυπη αστυνομική του ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2431351114, 2431351168 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 6 ΒΗΜΑΤΑ

ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 2

 

ΒΗΜΑ 3

 

ΒΗΜΑ 4

ΒΗΜΑ 5

ΒΗΜΑ 6

Από το γραφείο Τύπου