Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Και ηλεκτρονικά η κατάρτιση στρατολογικών πινάκων κλάσης 2027

9 Φεβρουαρίου 2022

 

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι επεκτείνει τη χρήση της πλατφόρμας «20000», με την προσθήκη επιλογής για την έγκαιρη κατάρτιση στρατολογικών πινάκων του έτους 2006 (κλάση 2027). Στόχος, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού με τη χρήση της πλατφόρμας η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Ταυτοχρόνως, και στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής μετάδοσης των κορονοϊού, αποφεύγεται οπ συγχρωτισμός των γονέων – κηδεμόνων στο Δημαρχείο ή τα άλλα δημοτικά καταστήματα.

Η διαδικασία αφορά στην κατάρτιση στρατολογικών πινάκων κλάσης 2027. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «Περί στρατολογίας», οι γεννηθέντες άρρενες του έτους 2006 οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Τρικκαίων καθώς και των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων , Φαλώρειας, Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Παληοκάστρου και Μεγ. Καλυβίων, θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους.
Η σχετική υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση «20000.trikalacity.gr» αφού πρώτα ο πολίτης εγγραφεί με τη χρήση των κωδικών του στο TAXIS. Στη συνέχεια επιλέγει τη διαδρομή: «κάντε το αίτημά σας /τα αιτήματά μου/ επιλογή: Υπεύθυνη δήλωση στρατολογικών στοιχείων τέκνου».

Η δήλωση υποβάλλεται αυτομάτως στο τμήμα Δημοτικής Κατάστασης της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων και η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 14-2-2022 έως τις 18-3-2022 .
Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς που έχουν την επιμέλεια των τέκνων, με τη χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων Taxisnet.

Εναλλακτικά η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να γίνει στο Δημαρχείο Τρικκαίων (οδός Ασκληπιού 18, Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου – ισόγειο) καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα των Δημοτικών ενοτήτων κατά τις εργάσιμες ημέρες από 8:00 έως 14:00. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία  είτε του ενδιαφερόμενου, είτε ενός εκ των δυο γονέων του, που κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 2431351114, 2431351168.

Από το γραφείο Τύπου