Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Κι άλλα έργα στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας

26 Αυγούστου 2020

Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου άθλησης, του «δεύτερου Αη Γιώργη» των Τρικάλων, στη Σωτήρα, ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων. Το δεύτερο αυτό πάρκο, στα βορειοδυτικά της πόλης, αποτελεί μια ακόμη ενίσχυση της άθλησης των πολιτών κάθε ηλικίας. Με μέριμνα του Δήμου ήδη από το 2018 ξεκίνησε η αξιοποίηση του χώρου, με την τοποθέτηση τάπητα για περπάτημα. Αφού είχαν λυθεί όλα τα σχετικά ζητήματα, παραχωρήθηκε και ο χώρος για τρία γήπεδα και αποδυτήρια στον ερασιτέχνη ΑΟΤ, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ταυτοχρόνως, ο σχεδιασμός του Δήμου Τρικκαίων (ολοκληρωμένος και μακροπρόθεσμος για την άθληση όλων) προβλέπει και γήπεδα τένις και βόλεϊ, αλλά και πρόσθετη διαμόρφωση.

Αυτή η διαμόρφωση αφορά σε εξωτερικούς χώρους, σε βελτίωση περιβάλλοντος χώρου, σε φυτεύσεις, σε τοποθετήσεις πρόσθετων υλικών, σε περίφραξη και σε οτιδήποτε χρειαστεί ώστε ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από περισσότερους/ες τρικαλινούς/ες. Ο Δήμος Τρικκαίων όλες τις προηγούμενες ημέρες (μέσω της εταιρείας του “Αστική Ανάπτυξη”) ολοκλήρωσε το πρώτο τμήμα των έργων και πλέον συνεργάζεται με τους περιοίκους για την απομάκρυνση παλιών εργαλείων και υλικών που είχαν αφεθεί στις παρυφές του πάρκου.
Με τον τρόπο αυτόν, η πόλη των Τρικάλων αλλά και τα χωριά βόρεια και δυτικά της, αποκτούν ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό πάρκο, το οποίο «συμπληρώνει» το πάρκο Αη Γιώργη. Μάλιστα, έχουν την ίδια ακριβώς έκταση και, με την κατάλληλη δενδροφύτευση, θα μπορεί πολύ σύντομα να αναδειχθεί σε ακόμη έναν όμορφο χώρο για κάθε τρικαλινό/η.

Από το γραφείο Τύπου