Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Πανευρωπαϊκή εκπροσώπηση για τη Βιώσιμη Κινητικότητα  

4 Νοεμβρίου 2019
Η αντιδήμαρχος Εργων κ. Β. Μητσιάδη εξελέγη μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της πρωτοβουλίας Civitas

Σε πανευρωπαϊκή επιτελική ομάδα – δίκτυο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα εντάχθηκε η αντιδήμαρχος Εργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Με τον τρόπο αυτόν επιβραβεύεται η γενικότερη προσπάθεια του Δήμου, να ενισχύει με έργα, δράσεις και εφαρμοζόμενες πολιτικές, την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων κίνησης και κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα. Η κ. Μητσιάδη έγινε δεκτή στην ομάδα του δικτύου πόλεων Civitas, έχοντας ήδη μεταβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην αυστριακή πόλη Γκρατς, όπου παρουσίασε και το πρόγραμμα Harmony – Horizon 2020.

Η κ. Μητσιάδη είναι πλέον μέλος της 15μελούς Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της πρωτοβουλίας Civitas (Political Advisory Committee – PAC), μετά την αίτηση που υπέβαλε, και η οποία υποστηρίχθηκε και από το εθνικό δίκτυο του Civitas (CIVINET Ελλάδας – Κύπρου).

Η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή (PAC) είναι μια ομάδα πολιτικών προσωπικοτήτων με σημαντική συνεισφορά στον Βιώσιμη Κινητικότητα, που ενεργεί ως η ομάδα καθοδήγησης της πρωτοβουλίας Civitas και του δικτύου των πόλεων και αποτελεί επίσημο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (E.K.) για θέματα κινητικότητας και μεταφορών.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με το Civinet, το ελληνικό παράρτημα του Civitas, τόσο για την Εβδομάδα Κινητικότητας, όσο και για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σε συμβουλευτικό επίπεδο.

 

Από το γραφείο Τύπου