Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Αναπτυξιακή προοπτική μέσω του νέου Leader

23 Ιουνίου 2016
Το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα ανάπτυξης, απρουσιάστηκςε σήμερα σε διαβούλευση που προώθησε το ΚΕΝΑΚΑΠ. Επρόκειτο για την έναρξη των συζητήσεων με τους θεσμικούς φορείς που προωθεί το Κέντρο Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός εν όψει του νέου Leader.

Με δεδομένη την αλλαγή της στόχευσης, πλέον, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, η διαβούλευση περιστράφηκε σε ζητήματα ενίσχυσης των πρωτοβουλιών για τις τοπικές κοινότητες. Αυτό συνέβη διότι, πλέον, το Leader στρέφεται σε δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση εκτός αστικού ιστού και χρειάζεται η εξειδίκευση των δράσεων ανά Δήμο
Στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση, ο διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της νέας δράσης που προωθείται από το τρέχον ΕΣΠΑ. Εγινε, στη συνέχεια, ανάλυση των δεδομένων από στελέχη της ανώνυμης εταιρείας. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ουσία των στόχων της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου, με εστίαση στο «σχέδιο Ασκληπιός» και στα «θεραπευτικά» φυτά. Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Χάρης Καλλιάρας, ενώ παρίσταντο, ο τ. αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Οι συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου αφορούν στην εξειδίκευση της πρότασης για την αξιοποίηση της χρήσης των βοτάνων του Ασκληπιού στα ριζά του Κόζιακα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο Leader και να αποτελέσουν πυρήνα της αναπτυξιακής προοπτικής.

Από το γραφείο Τύπου