Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Μειώσεις σε τροφεία βρεφικών και παιδικών σταθμών

31 Μαΐου 2017
Ελαφρύνσεις, μειώσεις και δωρεάν παροχές από τον Δήμο Τρικκαίων σε τροφεία για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Η κοινωνική πολιτική εφαρμόζεται στην πράξη, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30 Μαΐου 2017. Continue Reading Δ. Τρικκαίων: Μειώσεις σε τροφεία βρεφικών και παιδικών σταθμών

Σύμφωνα με αυτή, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και σαφή την πρόθεση στήριξης της οικογένειας, ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε σε σειρά δράσεων.
Συγκεκριμένα, σε σχέση με τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, ελήφθησαν – βάσει της εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχου – συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σε σχέση με πέρυσι, υπάρχουν:
– Μείωση έως και 50% στους βρεφικούς σταθμούς, σε σχέση με τα περυσινά ποσά, καθώς προστέθηκαν κλίμακες εισοδημάτων
– Δωρεάν φιλοξενία των πρώτων παιδιών από οικογένειες πολύτεκνες και τρίτεκνες
– Μειωμένα τροφεία για τα επόμενα παιδιά
– Ελαφρύνσεις για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, με την πρόσθεση περισσότερων κατηγοριών εισοδημάτων
– Μείωση 10% σε κάθε κατηγορία τροφείων, ανεξαρτήτως πρόσθετων παροχών
– Απαλλαγή από την καταβολή τροφείων για ειδικές περιπτώσεις (ύπαρξη ΑμεΑ στην οικογένεια με αναπηρία άνω του 67%, σπουδές, στρατιωτική θητεία, μονογονεϊκές οικογένειες με συγκεκριμένο εισόδημα)
Με την κοινωνική αυτή πολιτική, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες να ελαφρυνθούν οικονομικώς, να βελτιώσουν τον προγραμματισμό τους, να διαπιστώσουν τα οφέλη από τους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Από το γραφείο Τύπου