Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Ολοκληρωμένη δράση για τα αδέσποτα

31 Μαΐου 2017
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με συγκεκριμένα βήματα, μεριμνά για την υπάρχουσα κατάσταση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Επαναλειτουργία του Κτηνιατρείου επί της οδού Κατσιμήδου, μετά από 10 σχεδόν χρόνια. Σε συνεργασία και με παραχώρησή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία ανήκει, μέχρι το 2020, θα υπάρχει πλέον ο χώρος για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
  • Προκήρυξη για την πρόσληψη κτηνιάτρου, ο οποίος θα ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πραγματοποιώντας καταγραφή, ταυτοποίηση, τοποθέτηση περιλαίμιου, τοποθέτηση microchip, εμβολιασμούς, κτηνιατρικές εξετάσεις, στειρώσεις, θεραπευτικές ενέργειες και ενέργειες αποθεραπείας αδέσποτων ζώων.
  • Προμήθεια εξοπλισμού για το Κτηνιατρείο. Μάλιστα, προβλέπεται και η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα παρακολούθησης των μικροτσίπ που θα πρέπει να φέρουν όλα τα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα), προκειμένου να υπάρχει, εκτός από την πλήρη καταγραφή τους, και ο έλεγχος της κατάστασής τους.

Με τις συντονισμένες αυτές ενέργειες, το πρόγραμμα που εκπόνησε ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει στην ουσιαστική ενασχόληση με το σημαντικό ζήτημα της δημόσιας υγείας και των αδέσποτων ζώων.

Από το γραφείο Τύπου