Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Συνεργασία και για Δημοτικά - Νηπιαγωγεία

6 Σεπτεμβρίου 2017
Μέγιστη συνεργασία για την πιο καλή σχολική χρονιά, ήταν ο πυρήνας της ομιλίας του Δημάρχου Τρικκαίων με τους διευθυντές/τριες νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Ο κ. Παπαστεργίου απευθυνόμενος την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο, σε νέους και παλιούς διευθυντές/τριες αναφέρθηκε στο πλήθος των παρεμβάσεων του Δήμου. Παρεμβάσεις που αφορούν σε επίλυση τεχνικών ζητημάτων, σε ελαιοχρωματισμούς, σε επισκευές, σε συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου. Και τόνισε ότι κυρίαρχο θέμα είναι η «πολύ καλή σχολική χρονιά».
Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη διευκρίνισε ότι δίνονται λύσεις σε ζητήματα με βάση τη σπουδαιότητα που έχουν, ενώ λεπτομέρειες για το πώς κινείται ο Δήμος Τρικκαίων, έδωσε ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Γιάννης Κωτούλας.
Φέτος όπως συμβαίνει και με την Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, ο Δήμος Τρικκαίων αναλαμβάνει να ελαφρύνει τους διευθυντές/τριες από την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ επίσης προωθεί την κεντρική διαχείριση των προμηθειών, παράλληλα με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Επίσης, ζητήθηκε να… μη ζητηθεί από τα παιδιά η συνεισφορά κολλών Α4, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων θα προμηθεύσει τα σχολεία με ικανό αριθμό κολλών (250 για κάθε μαθητή σε πρώτη φάση).
Σε ένα άλλο επίπεδο, συνεχίζονται οι εργασίες για την ευπρεπισμένη εικόνα των σχολείων εν όψει των αγιασμών της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά και οι ουσιαστικές εργασίες συντηρήσεων και επισκευών (υδρορροές, ηλεκτρολογικά κ.α.).
Ταυτοχρόνως, έγινε γνωστό ότι στο αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού (Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης), θα υπάρχει ειδικός τηλεφωνικός αριθμός και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου άμεσα να συγκεντρώνονται τα αιτήματα, να αξιολογούνται και να οδεύουν προς επίλυση.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων και διευκρινίσεις, στη βάση των ερωτημάτων και των αναγκών που έθεσαν οι παριστάμενοι διευθυντές και διευθύντριες.

 

Από το γραφείο Τύπου