Δήμος Τρικκαίων

Δεν ισχύει η ανεπίσημη λίστα για το Κολυμβητήριο Τρικάλων και το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας

6 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ότι καλλιεργήθηκε αδικαιολόγητος φόβος για μια φημολογία σχετικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων.

Ανυπόστατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δήθεν το Κολυμβητήριο δεν κρίθηκε κατάλληλο για να υλοποιηθεί σε αυτό, το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η αλήθεια είναι ότι μια λίστα (ούτε καν έγγραφο, έστω και ανεπίσημο ή ανυπόγραφο) που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες, διαψεύδεται από το ίδιο το υπουργείο. Οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος δήλωναν στον Δήμο Τρικκαίων τη μεγάλη τους έκπληξη για τη λίστα, που εμφάνιζε να αποκλείει το Κολυμβητήριο Τρικάλων.
Εξάλλου, ήδη προ ημερών ο Δήμος Τρικκαίων απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που απηύθυνε – μέσω ειδικής φόρμας – η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ υπάρχει σχετική συνεργασία. Αυτό το διάστημα ο  Δήμος βρίσκεται σε αναμονή της επίσημης απόφασης, με την υπογραφή των αρμόδιων.
Αλλά δεν μένει με σταυρωμένα χέρια: τα τελευταία δύο χρόνια  προωθεί με κάθε τρόπο τη βελτίωση των συνθηκών στο Κολυμβητήριο. Αποκορύφωμα των ενεργειών αυτών είναι η εκπόνηση μελέτης ύψους 393.000 ευρώ, για πλήθος εργασιών για την αναμόρφωση του Κολυμβητηρίου. Η μελέτη βρίσκεται εδώ και μέρες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Κολυμβητήριο να αποκτήσει ξανά, μορφή και εγκαταστάσεις ικανοποιητικά για μαθητές, αθλούμενους, σπουδαστές, πολίτες.
Ο Δήμος Τρικκαίων θεωρεί ως ύψιστο αγαθό την ενημέρωση των πολιτών, χωρίς διάθεση εντυπωσιασμού, αλλά με μόνο μέλημα, την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών στην εκπαίδευση, στην άθληση, στην υγεία.

Από το γραφείο Τύπου