Δήμος Τρικκαίων

«Δεν κλείνω τα μάτια μου στη βία κατά των γυναικών»

24 Νοεμβρίου 2016
Την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επέλεξαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τρικκαίων για την έναρξη της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να δίνει πρώτος το μήνυμα για μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, ξεκινάει η υλοποίηση της εκστρατείας «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ». Κατά τη διάρκεια της δράσης, σημαντικές προσωπικότητες και πρόσωπα της πόλης από όλους τους χώρους (πολιτική, αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες, αθλητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ) αλλά και απλοί  πολίτες, καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι- αγγελιοφόροι της προσπάθειας του Κέντρου για την εξάλειψη κάθε στερεοτυπικής αντίληψης που καθιστά τη βία αποδεκτή, δίνοντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στόχος της εκστρατείας αυτής αποτελεί η διάδοση του μηνύματος  του Κέντρου για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφή βίας και η ενθάρρυνση των γυναικών που την υφίστανται να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ τους και να περάσουν την πόρτα του Κέντρου.

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πριν φωτογραφηθεί με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας, τόνισε: «
Τελικά… μέχρι πότε θα ακούμε τα “χτυπήσαμε στο μπάνιο”, “γλιστρήσαμε στη σκάλα”, “έριξα κατά λάθος νερό στο λάδι ενώ τηγάνιζα”;
Ηρθε η ώρα, να μιλήσουμε, να σπάσουμε τη σιωπή, να γκρεμίσουμε τους φόβους. Το Κέντρο Συμβουλευτικής είναι εδώ. Τα στελέχη του ακούν, συμβουλεύουν, δίνουν λύσεις. Μιλήστε άφοβα και ελεύθερα. Δώστε δύναμη και ελπίδα. Μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε πλέον τον κόσμο χωρίς εφιάλτες».