Δήμος Τρικκαίων

ΔΕΥΑΤ: Πιο ασφαλείς οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στα Τρίκαλα

9 Νοεμβρίου 2017
Ολοκληρώνονται τα έργα στο Φρούριο και τον λόφο Προφήτη Ηλία

Ασφαλέστερη και αποδοτικότερη η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ στα Τρίκαλα. Μέχρι το τέλος; Του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το τελευταίο στάδιο μιας σειράς παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΤ, με στόχο ακριβώς την ασφαλή λειτουργία διαφόρων εγκαταστάσεων. Αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν στο κεντρικό αντλιοστάσιο και στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Εκεί, η δημοτική επιχείρηση με αυτεπιστασία συνεχίζει τα έργα βελτίωσης της δεξαμενής Φρουρίου, για την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων διάβρωσης που εμφανίστηκαν από την παραμένουσα υγρασία. Οι παρεμβάσεις συνίστανται στη συντήρηση της δεξαμενής, προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή της.

Μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν εργασίες περιμετρικής εκσκαφής, τοποθετήθηκε μεμβράνη για την προστασία των τοιχωμάτων της δεξαμενής από τις ρίζες των παρακείμενων δέντρων, έχει γίνει καθαρισμός της γύρω περιοχής γης και απομάκρυνση των χωμάτων, καθώς και στεγανοποίηση της οροφής της, με στόχο τη φυτοκάλυψη του δώματος.

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Δημήτρης Παζαΐτης έχοντας τακτική ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Από το γραφείο Τύπου